Gratis op vakantie als bergboer of goudzoeker in Graubünden


De vakantieregio Graubünden ligt in het zuidoosten van Zwitserland en is door zijn uitzonderlijke natuurpracht en zijn culturele identiteit een topbestemming in het Alpenland. Graubünden is er voor elk type reiziger en voor wie de regio op een heel originele manier wil ontdekken is er nu ook de mogelijkheid van een wel heel bijzondere vakantie….

Achter de schermen
Het veelzijdige Graubünden en zijn inwoners kun je het best leren kennen als je ook eens achter de schermen gaat kijken. Bijvoorbeeld door te kiezen voor een vakantiejob en in dit geval voor een wel zeer aantrekkelijke bezigheid. Zo kun je in het prachtige bergstadje Savognin gaan werken als bergboer. Je verneemt alles over de kaasspecialiteiten van de streek én je leert hoe je die kazen moet maken. Ook met de bereiding van boter en yoghurt raak je vertrouwd en tijdens deze droombaanweek is er voldoende tijd om de Alpenwereld te ontdekken, samen met ervaren berggids.

Kosten betaald
Deze reis is gepland van 7 tot 14 augustus en wie interesse heeft kan solliciteren tot 22 juni. Het is een programma voor 1 persoon en de kosten (vlucht, programma en verblijf ter plaatsen) worden betaald door Graubünden Toerisme.

Goudzoeker
Van een heel andere aard maar zeker even boeiend is de job van goudzoeker in het dal van de Rijn. Al eeuwen is er in Graubünden, door Kelten en Romeinen, naar goud gezocht. In het spoor van deze goudzoekers kan een gezin met twee kinderen, onder deskundige begeleiding, de zoektocht naar het edelmetaal verder zetten. Wie weet zal dat werk zelfs opbrengen want in het gebied rond Disentis Sedrun zijn de grootste goudklompen van Zwitserland gevonden. Deze boeiende ‘werkvakantie’ zal in ieder geval de onvergetelijke ervaring opleveren van een fantastisch verblijf in één van de mooiste hoekjes van Graubünden.

Gratis voor gezin
Deze reis loopt van 21 tot 27 augustus en je kunt ervoor solliciteren tot 13 juli. Het betreft een reis voor een gezin van maximum vier personen die met de auto reizen, benzine tot € 300 wordt vergoed en het ook het programma en verblijf ter plaatse worden aangeboden.Gezien de aantrekkelijkheid van beide programma’s zullen er wellicht meerdere kandidaten zijn. Om je kansen te vergroten kun je familie, vrienden, kennissen, kortom iedereen, vragen om voor jou te stemmen. Er is trouwens een goede reden om dat te doen want zij die de sollicitanten steunen kunnen ook binnen de prijzen vallen.

Zij die stemmen voor de bergboer maken kans op een wandelvakantie in Savognin, met ondermeer drie overnachtingen en gratis gebruik van de bergbanen. Waarde € 300.

Wie een goudzoeker richting Graubünden helpt, maakt kans op vier overnachtingen in Disentis Sedrun, inclusief een cursus goudwassen. Waarde: € 930.

Praktische infoInformatie over alle droomvakanties in Graubünden vind je op droombaan.graubuenden.chVoor de bergboer ga je naar: http://droombaan.graubuenden.ch/droombanen/leven-als-een-bergboer.html

Meer info over de goudzoeker droombaan vind je op: http://droombaan.graubuenden.ch/droombanen/goudkoorts-bij-de-rijn.htmlJe kunt online solliciteren door jezelf aan te bevelen. Wie jouw kandidatuur wil steunen kan dat ook via deze site doen en dus kans maken op een eigen droomvakantie.Info Graubünden: nl.graubuenden.ch

Droombaan Graubünden is een actie van Graubünden Toerisme in samenwerking met de lokale toeristenpartners Arosa, Engadin Scuol, Flims, Chur, Lenzerheide, Viamala, Prättigau, Savognin en de Rhätische Bahn.


Wat denk jij ervan?