Bali is beste eiland van Azië


Goed nieuws voor Bali. Het populaire eiland is verkozen tot zowel het beste eiland van Azië als het op één na beste eiland ter wereld. Het Indonesische eiland wordt door velen als één van de mooiste eilanden ter wereld beschouwd vanwege haar natuurlijke schatten, de vele bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Mede dankzij de uitgebreide feestkalender valt er op het eiland altijd wel iets te beleven. Om haar natuurlijke schatten te behouden wil het eiland binnenkort drie nieuwe locaties toevoegen aan de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bali verslaat andere eilanden
In juli 2011 is Bali verkozen door het internationale magazine Travel + Leisure tot het beste eiland van Azië en het op één na beste eiland ter wereld. Lezers van het invloedrijke magazine en bezoekers van www.travelandleisure.com kozen voor het fabelachtige eiland. Het eiland werd onder andere beoordeeld op haar natuurlijke schatten, de vele bezienswaardigheden en de gastvrijheid van de lokale bevolking. Vooral tijdens de tempelfeesten valt er veel te zien en kan men de gastvrijheid van het eiland ervaren. Uiteindelijk wist Bali haar concurrenten in de Phillipijnen (Boracay), Australië (Great Barrier Reef Islands) en Hawaï (Big Island) met gemak te verslaan. Vorig jaar werd Bali ook al door de Lonely Planet geprezen als één van de mooiste gebieden ter wereld.

Tempelfeesten op Bali
De feestkalender van Bali telt ongeveer 200 plechtige gelegenheden per jaar. Bijna wekelijks vieren de Hindoestanen een ceremonieël feest op het godeneiland, waarbij de lokale bevolking in feestelijke kleding gezamenlijk naar de tempels gaat om de goden te danken en om offers te brengen. In september 2011 vieren de meeste prominente tempels in Kuta, Sanur, Ubud en Denpasar hun verjaardag en zal er naar verwachting weer volop gefeest worden op het paradijselijke eiland.

Bali op de UNESCO Werelderfgoedlijst
Het Indonesische ministerie van Cultuur en Toerisme heeft drie Balineze locaties ter nominatie ingediend bij UNESCO. De riviervallei in Pakerisan, welke archeologische en culturele schatten herbergt, de Taman Ayun tempel in Mengwi; een 18e eeuws tempel complex omgeven door water en tot slot de Jatiluwih rijstterrassen. Alle drie de locaties zijn ingediend ter bevordering en behoud van de natuurlijke schoonheid en historische waarde van het eiland.
De Republiek van Indonesië bestaat uit 17.504 grote en kleine tropische eilanden, gelegen tussen de continenten Australië en Azië. Het land heeft 215 miljoen inwoners en meer dan 200 verschillende etnische bevolkingsgroepen.

Wat denk jij ervan?