Cultureel festival ‘Festival dos Oceanos’ in LissabonVan 30 juli tot en met 13 augustus vindt de 8ste gratis editie plaats van het gerenommeerde Festival dos Oceanos in Lissabon dat door Turismo Lisboa wordt georganiseerd. Muziekliefhebbers kunnen in de Portugese hoofdstad hun hart ophalen met verschillende optredens van artiesten zoals Joss Stone (Soul), X-Wife (Rock), António Zambujo featuring Roberta Sá (Fado) en veel meer. Gedurende twee weken kunnen bezoekers in Lissabon terecht voor verschillende straat optredens, tentoonstellingen, straat theaterstukken, diverse interactieve activiteiten en de populaire museumnacht. Deze evenementen vinden op meerdere locaties plaats zoals het voormalige Expo’98 terrein Parque das Naçoes, de wijk Belém en het historische centrum.

Fado: Portugees cultureel erfgoed

Elk jaar trekt het festival ruim 350.000 bezoekers en ook dit jaar kunnen de vele bezoekers rekenen op entertainment. De Portugese band X-Wife is de openingact en luidt het festival in met hun laatste hit ‘Infectious affectional’. Vervolgens treedt de Britse soulzangeres Joss Stone op en zal naast haar bekende hits ook een bijzonder duet zingen met de bekende Portugese zangeres Sara Tavares.

Portugal heeft recent de Fado muziekstijl aangemeld voor de Werelderfgoedlijst van Unesco en mede hierdoor heeft de Fado muziek een prominente rol gekregen in het programma. Tijdens het Festival dos Oceanos staan er maar liefst vier unieke optredens op het programma die onderdeel vormen van het initiatief ‘De Fado nodigt uit…’. Fado zangers Ana Moura, Ana Maria Bobone, Ana Sofia Varela en Antonio Zambujo verzorgen ter gelegenheid van het evenement een speciaal optreden met artiesten uit de hele wereld, van India tot Brazilië.


Globaliteit, Duurzaamheid en Entertainment

Dit jaar focust het evenement op onderwerpen zoals globaliteit, duurzaamheid en entertainment. Deze thema’s komen aan bod in de spektakels ‘Water World e Muaré’, de unieke lichtshow ‘Universe of Light’ en de National Geographic expositie die de terugkeer van het festival naar de wijk Belém highlight.


Entertainment voor jong en oud

Ook voor kinderen is entertainment gegarandeerd. Bij de wijk Parque dos Nações ligt in het antieke schip ‘Caravela Vera Cruz’ de club voor kleine ontdekkingsreizigers waar kleintjes meer kunnen leren over de oceanen en ontdekkingsreizen van de Portugezen. Daarnaast kunnen de kinderen tijdens het festival ook kennismaken met de officiële mascotte die ter gelegenheid van het festival wordt voorgesteld aan het jong publiek. De naam van deze bijzondere meeuw wordt door het publiek gekozen via de Festival dos Oceanos website en Facebook pagina.

Voor meer informatie over Lissabon: www.visitlisboa.com

www.facebook.com/visitlisboaWat denk jij ervan?