Duitsland lanceert www.germany-travel


De Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT) heeft wereldwijd haar nieuwe website gelanceerd: www.germany.travel. De site is beschikbaar in 26 talen en kenmerkt zich door een innovatief ontwerp en groot gebruikersgemak.
Een handige tool vormt de interactieve landkaart.


Klaar voor de toekomst
Veel beeld, compacte informatie en een uiterst gebruiksvriendelijke navigatie zorgen ervoor dat germany.travel aan de hoogste standaard voldoet. Als overkoepelende toeristische organisatie van zestien deelstaten en tientallen vakantieregio’s biedt de DZT met het nieuwe portaal een compleet overzicht van de vakantiemogelijkheden in Duitsland. ‘’Met het innovatieve concept van germany.travel, mede ontwikkeld voor mobiele platformen als smartphones en tablet-pc’s, is het vakantieland Duitsland klaar voor de toekomst'', aldus Petra Hedorfer, CEO van de DZT.

Informatie per thema
De thematische ingangen als ‘steden & cultuur’ of ‘ontspanning & recreatie’ stellen bezoekers in staat om gericht informatie te zoeken over hun vakantiebestemming. Hetzelfde geldt voor de ingang ‘Specials.’ Hier bevindt zich specifieke informatie over actuele reisthema’s als wellness, gezondheid, 125 jaar automobiel en Creative Germany. Onder de knop ‘Duitsland voor..’ is informatie voor doelgroepen als jongeren, gezinnen en 50-plussers direct toegankelijk.

Altijd actueel en overal bereikbaar
Germany.travel biedt nog meer handige snufjes: een interactieve landkaart brengt het vakantieaanbod in de verschillende deelstaten, regio’s en steden in beeld, daarnaast is er een evenementenkalender die laat zien wat er in Duitsland te doen is - van zomerfestivals en tentoonstellingen tot het Oktoberfest en de kerstmarkten. Nieuw is ook de knop ‘delen’, die zich onder elk artikel bevindt. Hiermee kan de informatie met één klik worden gedeeld op sociale media als Facebook en Twitter. Binnenkort wordt daar de persoonlijke reisplanner aan toegevoegd. Hiermee kan de bezoeker alle ingrediënten voor zijn reis zelf verzamelen en opslaan. Geregistreerde bezoekers met toegang tot mobiel internet hebben hun planning compleet met routesuggestie en weersverwachting altijd en overal bij de hand.


Wat denk jij ervan?