Egypte toont zeven nieuwe tombes


Onlangs zijn zeven nieuwe tombes geopend voor toeristen en heeft de ‘Ministry of State for Antiquities’ (MSA) samen met minister Essam Sharaf het Suez Nationaal museum geopend die is opgedeeld in zes hallen. Elke hal laat een eigen stukje geschiedenis zien. Eerder werd in mei al het nieuwe Hilton Cairo Zamalek Residences geopend.

Nieuwe tombes
Zeven tombes in Zuid-Saqqara zijn onlangs voor het eerst geopend voor toeristen. Deze plek bevat de beroemde tombe van Maya, die de schatbewaarder was van Koning Tut die later koning werd. Maya en Horhemeb waren zeer belangrijke mannen tijdens één van de meest onstuimige perioden in Eypte, de Amarna periode. Horemheb was de generaal van de koning en één van de meest belangrijke mannen in Egypte die probeerde de macht terug te krijgen na de Amarna periode.
Vijf andere belangrijke tombes worden ook geopend zoals de tombe van Meryneith die de beheerder was van de tempel van Aten, de tombe van Ptahemwia die de “Royal Butler” en “One of Clean Hands” was voor Akhenaten en zijn zoon, de tombe van Tia die één van de ambtenaren was van Ramsess II en de tombes van Pay en zijn zoon Raia, één van Tutankhamen’s mannen.

Suez Nationaal Museum
Het Suez Nationaal museum is een nieuw museum met een oppervlakte van 5950m2 met 1500 artefacten die het verhaal vertellen van de stad Suez van vroeger tot nu. De constructie is een plan van het MSA om nationale musea op te richten als culturele en historische centra door heel Egypte. Het museum laat artefacten zien van verscheidene archeologische plaatsten in het omliggende gebied. Ook laat het museum kaarten, illustraties en mappen zien die te maken hebben met de historie van het Suez kanaal. Het museum is verdeeld in zes hallen: het Sesostris kanaal, handel van de omgeving, mijnen, de Mahmal hal en de bezoekers route eindigd in de hal van het Suez kanaal.
Hilton Cairo Zamalek Residences
In mei werd het 16e Hilton hotel in Egypte geopend. Met 88 kamers en 76 suites is het Hilton Cairo Zamalek Residences gelegen tussen Cairo en Giza en ongeveer 20 kilometer van Cairo Airport. Het hotel staat op het eiland Zamalek gelegen in de rivier de Nijl. Alle luxe kamers beschikken bieden een mooi uitzicht over de Nijl of over de stad en moderne mogelijkheden als snelle internet toegang en LCD tv’s. Of upgrade naar een suite voor meer ruimte, een keuken, woonkamer, eetkamer en een terras met prachtig uitzicht op de Nijl.

Het hotel heeft vijf restaurants inclusief een restaurant waar de hele dag door gegeten kan worden. Er is ook een specialiteiten restaurant, koffie ruimte, een bakkerij en een pool café. Er kan ook gebruikt gemaakt worden van drie meetingrooms met audio en visuele techniek, een business centrum en een spa. Het is ook mogelijk om te fitnessen in het gratis fitness centrum baantjes te zwemmen in het verwarmde zwembad met jacuzzi. Of geniet van een massage terwijl de kinderen zich vermaken in het kinderparadijs. Onderzoek het Egyptisch museum, geniet van exotische uitzichten, geluiden en geuren van de Egyptischebazaar en bezoek de grote Sphynx en de pyramiden van Giza. Kortom, voor ieder wat wils in het nieuwe Hilton Cairo Zamalek Residences.

Wat denk jij ervan?