Genieten op hoog niveau in Zuid-Tirol


In Zuid-Tirol, de zonnige regio in de Italiaanse Dolomieten, staat wellness traditioneel hoog op de agenda. En dat mag soms letterlijk genomen worden. De flora, en meer bepaald de bomen, zijn integraal onderdeel van het gezondheid- en wellnessaanbod.
Caravan Park Sesto/Sexten in Alta Pusteria/Hochpustertal, de meest luxueuze camping van Zuid-Tirol, biedt sinds eind vorig jaar een boomhutspa van 25m² op 3,5m hoogte aan, met uitzicht op de Sextner bergen. In het badhuis bevinden zich een kitchenette, doucheruimte, whirlpool, sauna en relaxruimte met flatscreen televisie. Genieten wordt hierdoor naar een heel nieuw niveau gestuwd. De spa is bovendien volledig ecologisch en duurzaam, net zoals het onvergetelijke zwembad van Caravan Park Sexten. Het park telt naast campingruimte ook appartementen en een chalet. Voor meer informatie, klik
hier.

Meisters Irma Hotel
Romantische zielen vinden hun gading in
het Meisters Irma Hotel**** in Merano/Meran. Hun luxueuze boomhutsuite, zo’n 5 tot 10m boven de grond, is dan ook ideaal voor een huwelijksaanzoek of –reis! Koppels die er daarna eventjes tussenuit willen, kunnen een uitje met een oldtimer boeken. Oldtimer met chauffeur € 45 / uur.
Meisters Irma Hotel**** viert dit jaar haar 87e verjaardag en biedt daarom een exclusieve Jubileum Package en Premium Jubileum Package aan dat een gastronomisch verblijf in half pension combineert met de keuze uit verschillende behandelingen in de spa - zoals massages, kappersservice, sauna - en typische verzorgingen zoals baden in maanlicht of een onderdompeling in kruiden en bloesems. Voor meer informatie, klik
hier.
De van Trauttmansdorff en het kuuroord Merano zijn een schitterende duo om te ontdekken in het Zuid-Tirol Wellnesspakket. Na een bezoek aan de botanische tuinen van het majesteuse Trauttmansdorff kasteel in Merano/Meran, ontspan je in de fabuleuze Therme Merano. Het woord ‘wellness’ krijgt hier een hele nieuwe dimensie met 25 baden, 8 sauna’s en Turkse stoombaden, fitness en 1.400m² sparuimte. Bovendien kan je, dankzij de glazen façade, genieten van een wondermooi uitzicht op de Dolomieten.
Het wellnessarrangement kost € 29,80 per persoon en omvat toegang tot de tuinen van Trauttmansdorff (inclusief audiogids) en de Therme Merano. Daarnaast krijg je een voucher om te eten in Merano Therme Bistro of Trauttmandorff Schlossgarten Restaurant. Het arrangement loopt nog tot 15 november 2011. Voor meer info, klik
hier.

Trehs, al het goede van de Alpen in drie verzorgingslijnen
Trehs staat wereldwijd gekend als hét gezondheidsmerk van de Alpen. Het merk gebruikt het goede van de Alpen als basis voor lichamelijk en geestelijk welzijn en breidt haar aanbod uit tot drie verschillende lijnen.

Het assortiment Pino Mugo/Sarner Latsche (Dwarf Pine) heeft een zuiverend en revitaliserend effect, dat het lichaam stimuleert om zichzelf op peil te stellen en het natuurlijk evenwicht helpt te vinden. Basis van de lijn is de pinus sarentenis of sarner den, één van de oudste planten die gebruikt wordt voor medische doeleinden.
Hooibaden zijn zo oud als de Alpen zelf. Het gamma Fieno di Montagna/Bergheu (Mountain Hay) met berghooi bevat tot 80 verschillende bergbloemen -en kruiden die afkomstig zijn uit de alpenweiden. Uit het hooi wordt een extract gewonnen, met een bijzondere geneeskrachtige werking. De producten met hooibloemengeur - shampoo, douchegel en bodylotion - verzorgen niet alleen je huid, maar stimuleren ook de bloedcirculatie en werken doeltreffend bij reuma-patiënten. Het gamma wordt begin 2012 verder uitgebreid.

Wijnstokken
Nieuw is ook de lijn acqua vinea nobilis met als hoofdingrediënt het sap van de wijnstokken. Dit sap wordt in de lente met de hand geoogst in het biologische topwijngoed Manicor. De actieve bestanddelen van het sap heeft een reinigend, hydraterend en kalmerend effect op de huid.Wat denk jij ervan?