Gratis surfen aan Veerse kust


Om nog meer service te verlenen aan de gasten en de datakosten voor vooral de buitenlandse toerist te verlagen, is er in de gemeente Veere gratis internet, ‘freewifi’, op straat beschikbaar. Ook zonder code, kosten of consumptie kan er gebruik van worden gemaakt. Dit is uniek in Nederland.
In alle kustplaatsen van de gemeente Veere, Dishoek, Zoutelande, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder en in het stadje Veere wordt ‘freewifi’ in de drukkere straten aangeboden. Door voor dit netwerk te kiezen, kan iedereen na het indrukken van de rode loginbutton gratis surfen op het internet.
Eenvoud
Dankzij de financiële bijdrage van de provincie Zeeland, de gemeente Veere en de plaatselijke ondernemers(verenigingen) is het project mogelijk gemaakt.
De kracht van dit project zit hem in de eenvoud. De hotspot is geplaatst op bestaande internetverbindingen van ondernemers die deze ter beschikking stellen. Gratis wifi is niet nieuw, maar wel als het gaat om de openbare ruimte, gewoon op straat dus.
Voor meer informatie over de werking van ‘freewifi’ en het dekkingsgebied is de website www.freewifizeeland.com gelanceerd.


Wat denk jij ervan?