Karinthië blijft een wandelparadijs


Karinthië is met zijn unieke en interessante berglandschappen een echt wandelparadijs. Van alpiene landschappen tot zachte kammen, van middelgebergten tot wijdse vlakten - kortom: Karinthië biedt talloze mogelijkheden.
Heerlijk geurende ervaringen op zachtglooiende heuvels
Bad Kleinkirchheim, gelegen te midden van de zachthellende Nockbergen, biedt wandelaars een bijzondere belevenis. Tijdens de Speikwandelingen kunt u naast een prachtig landschap zelfs ook een buitengewone geurbelevenis ervaren. De ‘Speik’ is een delicate bloem die enkel in de Nockbergen van Zuid-Oostenrijk voorkomt. De plant is verwant met de valeriaan en de wortels ervan zouden een rustgevend effect bezitten.

Zijne majesteit, de Großglockner
De Großglockner is de hoogste berg van Oostenrijk en reeds lange tijd het meest indrukwekkende landschapselement van Karinthië. Met een hoogte van 3.798 meter geldt hij als hét symbool van de Alpen in Oostenrijk. Het veroveren van de Großglockner staat dan ook op het verlanglijstje van elk fervent bergbeklimmer. Een heuse uitdaging is de uiterst moeilijk te beklimmen berg echter wel. Maar de zware inspanning wordt beloond met een prachtig uitzicht over de wondere bergwereld van het Nationalpark Hohe Tauern en het gevoel de hoogste berg van Oostenrijk beklommen te hebben.

0-km-menu“ van de chef
Ook op culinair vlak komt u als wandelaar zeker niets te kort in deze regio. In de bergen en almen van Karinthië vindt u gezellige hutjes terug waar u kennismaakt met de Karintische gastvrijheid en geniet van enkele lokale lekkernijen. Van juli tot midden september 2011 kunnen gasten in de Nationalpark-regio Hohe Tauern tijdens de zgn. 'Genuss-Tournee' genieten van inheemse delicatessen. In drie restaurants van de TauernAlpin Genuss Wirte en in het Romantik-Gasthof „Zur guten Quelle” serveert sterrenchef Dietmar Fröhlich op vaste dagen de zgn. „0-km-menu’s“. Dit zesgangenmenu bevat uitsluitend regionale en seizoensingrediënten. Op deze manier draagt men ook een steentje bij aan het milieu aangezien deze regionale ingrediënten geen lange weg hebben afgelegd. Tot de culinaire toppers van de regio behoren de alpenzalm, het Tauern- en Glocknerlam, de aromatische kruiden uit het Nationalpark en een uitgebreid assortiment aan kaassoorten. Bij het bekijken van de 'Sommer-Tournee'-menukaart komt u ongetwijfeld meteen het water in de mond: Tauernse tapas; duo van Tauernlam met tijmpolenta; alpenzalm uit Obervellach met gnocchi, wilde oregano en oventomaten; zachtgebraden melkkalf met appel-uienconfijt en ‘Specktascherl’ en als dessert ‘Schafcremetopfen’ met woudhoning. Alles over de 'TauernAlpin Genuss Wirten' vindt u terug op www.tauernalpin.at/genusswirte


Wat denk jij ervan?