Malaga is meest populaire strandbestemming


ebookers presenteert de reistrends van deze zomer, gebaseerd op het boekingsgedrag van de klanten van ebookers. Hieruit komen Malaga als populairste strandbestemming en Londen als voornaamste citytrip naar voren.
Strandvakanties
1. Malaga
2. Dubai
3. Marrakesh
4. Long Beach
Met een toename van meer dan 34% ten opzichte van 2010 is Malaga de populairste strandbestemming van 2011. De tweede plek is voor Dubai met een stijging van 32% in vergelijking met 2010. Marrakesh komt als derde binnen met een boekingstoename van 6% en Long Beach, Los Angeles staat op de vierde plaats met een stijging van 24%. De meeste strandvakanties duren zes tot tien dagen en zijn geboekt in januari, februari of maart.
Citytrips
1. Londen
2. New York
3. Amsterdam
4. Barcelona

Ook citytrips zijn populair deze zomer. Veel geboekte bestemming is Londen met een stijging van 3% ten opzichte van 2010. New York is een goede tweede met meer dan 28% toename in boekingen. Amsterdam staat op de derde plaats, met een stijging van 5% blijft deze stad toeristen uit eigen land trekken. De vierde plaats is voor Barcelona, de Spaanse stad kent dit jaar een toename van 59% in boekingen. De meeste citytrips hebben een duur van twee tot vijf dagen. Bij de keuze van een hotel kiest het grootste deel van de boekers voor 3, 4 en zelfs 5 sterren hotels. De hotels met een of twee sterren zijn sterk in populariteit afgenomen.


Wat denk jij ervan?