Nieuwe Primeurs voor Beaujolais: Ipad en Iphone appsDecennia geleden ontketenden de wijnboeren uit de Beaujolais een wereldwijde rage met hun primeurwijn. Nu lopen de Beaujolaisboeren voorop bij het gebruik van nieuwe technologie. De Beaujolais is sinds kort het eerste Franse wijngebied met een eigen Ipadmagazine. Begin deze zomer werd ook een Iphone applicatie gelanceerd met de Beaujolais wijnroute.

Ipadmagazine
Het Ipadmagazine staat boordevol wijnroutes, bijzondere wijnmakers, wijngaardwandelingen, logeeradresjes midden in de wijngaard en toeristische informatie. Bij een bezoek aan de streek vertelt het interactieve magazine steeds precies wat er allemaal in de buurt te zien, doen en proeven is. Zo rijdt de wijntoerist nooit meer een bijzondere wijnmaker of wijngaard voorbij! Het Ipad magazine is gratis te downloaden in de App Store en de inhoud wordt regelmatig geu pdate.

Eerste GPS wijnroute
Ook in 2010 waren de Beaujolaisboeren hun tijd al ver vooruit met de lancering van een GPS wijnroute. De Beaujolais was daarmee het eerste Franse wijngebied met een wijnroute geschikt voor een navigatiesysteem. De route is inmiddels al meer dan 100.000 keer gedownload van www.beaujolais.com. Naast de GPS indicaties voor de wijnroute omvat het systeem een gedetailleerde kaart van het gebied en een audiotour. De tour kan gratis worden gedownload en opgeslagen, zodat deze onderweg via MP3 speler of CD beluisterd kan worden. De GPS tour kan worden overgezet op een navigatiesysteem van het type Garmin. Sinds het begin van deze zomer is de route ook beschikbaar als Iphone app.


Wat denk jij ervan?