Oman bouwt aan de toekomstHet sultanaat Oman blijft zich ontwikkelen en bouwt ook in 2011 aan de toekomst. Naast de toename van het aantal hotelkamers in Oman naar maar liefst 1400 eenheden, wordt er in de loop van het jaar een aantal nieuwe attracties geopend als het Royal Opera House en een nieuw congrescentrum, het ‘Oman Convention and Exhibition Centre’.

Luxe en persoonlijke service in Oman
Nog nooit eerder was de toename in het aantal nieuwe overnachtingsmogelijkheden zo groot in Oman als in 2011. Tot op heden zijn er maar liefst 1400 nieuwe hotelkamers bij gekomen. Vooral in de hoofdstad Muscat, maar ook daarbuiten, is een stijging van het aantal accommodaties zichtbaar.

Muscat: overnachtingsmogelijkheden voor ieder budget
Eind 2010 zijn in Muscat een aantal boutiquehotels, zoals ‘Platinum-‘ en ‘Rotana hotels’ geopend. Ook in 2011 zijn er in Muscat nieuwe hotels bij gekomen, zoals het ‘City Seasons Hotel Muscat’ en het ‘Golden Tulip Inn’. Wat niet iedereen weet, is dat Oman voor de bezoekers die wat minder budget te besteden hebben, ook uitstekende overnachtingsmogelijkheden biedt. Eind 2011 wordt het aanbod van middenklasse en budget hotels nog verder uitgebreid met de opening van onder meer het ‘Swiss-Belhotel’ in Al Khuwair, de culturele en sportieve wijk van Muscat.

Oman’s Royal Opera House
Naast nieuwe accommodaties investeert Oman ook in nieuwe attracties. Eind 2011 staat de opening van het Oman Royal Opera op de planning. Het Royal Opera House maakt binnenkort haar programma van optredens voor vertoningen in verschillende hotels in de aanloop naar de officiële opening bekend.

Oman Convention and Exhibition Centre
Daarnaast wordt naar verwachting in 2013 het nieuwe congrescentrum, ‘Oman Convention and Exhibition Centre’, geopend. Gelegen aan de rand van Muscat, op slechts enkele kilometers van Muscat International Airport, biedt het centrum ruimte aan 3.000 mensen. Onderdeel van het centrum zijn onder andere 25.000 m² tentoonstellingruimte, conferentiezalen, een zakencentrum en een groot winkelcentrum. Ook komen er verschillende hotels en wordt de infrastructuur rondom het nieuwe centrum flink aangepakt.
Voor meer informatie over Oman: www.visitoman.be

http://www.facebook.com/sultanaatomanWat denk jij ervan?