Resort in Wales wint award voor duurzaamheid


Een nieuw resort in Wales, het Bluestone National Park Resort, is bekroond met de nationale 'Award for Excellence' omdat het resort duurzaam is in hart en nieren.
Bluestone National Park Resort is een resort gelegen in het hart van het vernieuwde Pembrokeshire National Park in Wales. Het concept bestaat uit luxe blokhutten gelegen rondom een traditioneel Welsh dorp. Gasten kunnen vanuit Bluestone National Park Resort Pembrokeshire ontdekken, maar ook activiteiten, attracties, cultuur en Welshe tradities beleven. Bluestone National Park Resort heeft 335 luxe blokhutten en 60 bungalows en studioappartementen in een groene omgeving en biedt ontspanning, winkels en restaurants. Activiteiten die het resort aanbiedt zijn onder andere een waterpark met binnen- en buitenbad, een survivalbaan en een sport club. Duurzaamheid staat centraal bij Bluestone en komt overal in het park terug; van de manier waarop het zwembad wordt verwarmd tot aan het in stand houden van de natuurlijke omgeving door middel van intensieve beplanting.

Wereldprimeur
Volgens de jury van de Awards for Excellence is Pembrokeshire's Bluestone National Park Resort het perfecte 'Example of Excellence' in de categorie 'Rural Action' van de Awards for Excellence 2011 vanwege de unieke manier waarop zij de lokale gemeenschap ondersteunt. Het award winnende initiatief is het Blue Lagoon Waterpark van het resort, een wereldprimeur in de vrijetijdsindustrie. Het waterpark wordt verwarmd door energiegewassen van lokale boeren. Met dit initiatief vermindert Bluestone niet alleen haar uitstoot van koolstof, maar tegelijkertijd ondersteunt het resort de lokale boeren en stimuleert ze de lokale economie.

Over de ‘Awards for Excellence’
De ‘Awards for Excellence’ is een prestigieuze prijs die in het Verenigd Koninkrijk wordt uitgereikt aan bedrijven die betrokken zijn bij de gemeenschap. De award zet organisaties, die op een positieve manier omgaan met het milieu, hun personeel en de gemeenschap, in het zonnetje. Dit is het veertiende jaar dat de awards werden uitgereikt.


Wat denk jij ervan?