Saint-Tropez, de jetset aan het strand!

Een van de meest gekende badsteden in Frankrijk is ongetwijfeld Saint-Tropez, deze kleine havenstad groeide vanaf de jaren 50 uit tot één van de meest trendy steden aan de Côte d' Azur. De bekende films van Louis de Funes en Brigitte Bardot zorgden ervoor dat de populariteit van deze kuststad nog meer de hoogte in ging. Vandaag is deze stad terug superpopulair, en dan vooral door het liedje "Welcome to St-Tropez van DJ Antoine.

Vandaag staat Saint-Tropez nog steeds bekend als een mondain oord aan de Middellandse Zee, hier komen de luxejachten even aanmeren om te shoppen in de uiterst chique boetieks. Voor de enkelingen die een dure sportwagen hebben is dit ook het moment om er eens mee te pronken. In Saint-Tropez zijn de jachten en sportwagens een echte bezienswaardigheid.

Rustig rondlopen in Saint-Tropez is vooral zien en gezien worden, maar doe dat dan liefst niet met de auto. Door Saint-Tropez rijden is vandaag verleden tijd. De winkelstraten zijn volledig autovrij, en de parkeerplaatsen zijn enorm schaars. De kleine parkings in het stadscentrum zijn dan ook snel volzet en super duur. De beste tip is om een hotel te boeken met parkeerplaats voorzien bij het hotel, zo kan je de auto daar laten, en toch in redelijke afstand van het stadcentrum gelegen zijn.

Uitgaan in Saint-Tropez, daar is keuze genoeg voor, maar vergeet niet dat het een mondaine stad is, waar vooral de jetset naartoe gaat, of toch op zijn minst de wannabe jetset. Verwacht dus geen clubs of bars of zelfs dancings waar je minder dan 25€ toegangsprijs moet betalen, om nog maar de prijs van de drankjes niet te vermelden. Vooral Nikki Beach, Voile Rouge, Les Caves du Roy zijn de toppers in het uitgaansmilieu van St-Tropez. Bedenk hier natuurlijk ook wel dat de gepaste kledingstijl en merken zeker een must is.Grotere kaart weergeven

Wat denk jij ervan?