Santana op Madeira toegevoegd aan lijst UNESCO


Santana, een klein stadje gelegen op het Portugese eiland Madeira is toegevoegd aan de lijst 'World Network of Biosphere Reserves' van UNESCO. Omdat Santana zich duurzaam ontwikkelt, werd het dorpje uitgekozen voor deze lijst.
Het kleine dorpje aan de noordkant van het eiland Madeira is vooral bekend van de driehoekige huisjes met de rieten daken. Ondanks dat er veel toeristen op de typische huisjes afkomen, wordt er nog dagelijks geleefd volgens de tradities. De inwoners produceren en bereiden traditioneel voedsel. Daarnaast maken zij op ambachtelijke wijze allerlei hobby- en handwerkartikelen, zoals linnen, wol, steen en hout.

UNESCO - MAB
UNESCO heeft het ‘Mens en Biosfeer’-Programma (MAB) opgericht met als doel duurzame ontwikkelingen van een gebied te ondersteunen. UNESCO wil de wereldbevolking bevorderen om zich duurzaam te ontwikkelen, te leven en te produceren. Er moet balans komen in de omgang van mens en natuur. In totaal staan er nu 580 reservaten in 114 verschillende landen op de lijst van UNESCO. Naast Santana, is er nog een gebied op Madeira bekend bij UNESCO. Het Laurissilva Forest is opgenomen op de World Heritage List van UNESCO omdat dit miljoenenoude woud een grote diversiteit aan flora en fauna biedt.


Wat denk jij ervan?