Slot Loevestein opent suite en breakfast


Deed de commandeurswoning in Poederoijen (Nederland) in 1730 dienst als verblijf voor de bevelhebber van de troepen en de afgelopen 30 jaar als woning voor de beheerder, dan heeft het voormalige officierslogement inmiddels een nieuwe functie: de vesting is een luxe erfgoedlogies rijker en toegankelijk voor iedereen.

Overnachten in de vesting van Slot Loevestein is een bijzondere belevenis. Als je door de toegangspoort de vesting betreedt, word je direct opgenomen in de historische sfeer. Het straatje met de soldatenhuisjes, de taverne, imposante kastanjeboom en het uitzicht op het kasteel herinneren aan vroeger tijden. 's Nachts gaat de vestingpoort dicht en kunnen gasten in verbluffende rust en stilte gaan genieten van een rondwandeling over de verdedigingswal of de schitterende sterrenhemel. Een uitgebreid ontbijt met ambachtelijke ingrediënten wordt ’s morgens geserveerd in de luxe keuken, het terras of zelfs op de kamer gebracht.

Kamers

De Suite & Breakfast beschikt over drie kamers. Twee modern ingerichte en luxe suites bevinden zich op de eerste verdieping en bieden een prachtig uitzicht op het 650 jaar oude kasteel. Vanaf de officierskamer kan je zelfs op de rivier kijken. Uiteraard zijn de suites van alle gemakken voorzien, zoals badkamer met bad, douche, bidet, toilet en losse wastafel. Er is een groot tweepersoonsbed, zitje, bureau en een gevuld koelkastje (met onder andere flesje wijn, bier en fris) voor gratis gebruik. De derde kamer, de commieskamer, bevindt zich op de begane grond en is voorzien van douche (op de kamer) en toilet op de gang.

Kasteelbezoek

Natuurlijk is een verblijf in de Suite & Breakfast prima te combineren met een bezoek aan het kasteel. U kiest hier zelf hoe u de geschiedenis wilt beleven. Gidsen vertellen korte verhalen over o.a. Hugo de Groot en de middeleeuwen toen het kasteel werd gebouwd.

De persoonlijke aandacht van onze gastheer en -vrouw maken het verblijf compleet. Voor kleine groepen van max. 10 personen is de Suite & Breakfast ook in zijn geheel te huren. Kijk voor meer informatie en de prijzen op www.slotloevestein.nl.Wat denk jij ervan?