Thalys rijdt naar Düsseldorf, Duisburg en Essen


Düsseldorf, Duisburg en Essen zijn gelegen in het industrieel zeer actieve Ruhrgebied. Vanaf 29 augustus 2011 vormen zij de drie nieuwe bestemmingen van Thalys. De Europese rode treinen versterken zo hun aanwezigheid in Duitsland waar Thalys al rijdt naar Aken en Keulen.
Het Rijnland telt in het totaal zo'n 12 miljoen inwoners.
Vanaf 29 augustus zal een van de 5 dagelijkse verbindingen tussen Brussel en Keulen verlengd worden naar Düsseldorf, Duisburg en Essen.
Deze dagelijkse Thalys vertrekt in Essen om 5u12 waardoor de Duitse passagiers Brussel nog in het begin van de voormiddag kunnen bereiken (8u32.) Er is elke dag ook een terugrit om 19u28 zodat het mogelijk is een daguitstap te maken (aankomst Essen 22u19), en dit alle dagen, ook in het weekend. Zo worden zowel op de behoeften van zakenreizigers als vrijetijdsklanten ingespeeld.

Kort verblijf
Vanuit Brussel is de uurregeling eerder aangepast aan korte verblijven (met bijvoorbeeld vertrek in Brussel op vrijdagavond en terugkeer op maandagochtend). Deze bruisende bestemmingen zijn immers ideaal voor een citytrip. Eens te meer daar ook de kleine prijsjes van Thalys (vanaf 19 € enkele reis en 29 € in Comfort 1) uitgebreid worden naar deze bestemmingen.

Essen, moderne metropool
Essen is een van de grootste steden van Duitsland waar talrijke hoofdkantoren van bedrijven gevestigd zijn. Naast deze industriële rijkdom heeft de stad Essen ook een ander facet, waar cultuur en kunst prioritair zijn. De stad was in 2010 culturele hoofdstad van Europa en telt talrijke historische sites en architecturale meesterwerken. Niet te missen: de kathedraal van Essen met haar schat, een gouden maagd die als de oudste in het Westen wordt beschouwd, maar ook de basiliek van Sint-Ludger. De Hügel-villa, de verblijfplaats van de familie Krupp, een Duitse dynastie van industriëlen, bevat een museum over de geschiedenis van de staalindustrie. Een van de grootste tentoonstellingen wereldwijd van hedendaags design is te vinden in het Red Hot designmuseum, gelegen in het hart van de adembenemende architectuur van het oude mijncomplex van de Zollverein, geklasseerd als werelderfgoed door de Unesco. Essen is ook een stad vol culturele animatie, het hele jaar door, met bijvoorbeeld de opera's en de balletten van het Aalto-theater en de evenementen in het Colosseum-theater.
Meer informatie op essen.de

Düsseldorf, stad van cultuur en mode
Düsseldorf is genesteld aan de rand van de Rijn. De stad wordt ook vaak 'Petit Paris' genoemd en is de Duitse modehoofdstad. Verder is ze ook gekend voor haar intense culturele leven. Musea, schouwburgen, concertzalen en kunstgalerijen maken van de hoofdstad van het Rijnland een 'trendy' bestemming. De twee niet te missen musea voor moderne kunst (K20) en hedendaagse kunst (K21) van Düsseldorf stellen werken tentoon van grote namen uit de moderne kunst en kunstenaars uit de 21ste eeuw. Momenteel op de affiche: Appeal for an alternative tot 17 juli, « Intensif – Station » / 26 artist’s rooms in the K21 tot 4 september.
Vanuit het station kan men naar de internationale luchthaven van Düsseldorf sporen, een van de belangrijkste luchthavens van Europa, en dit met een rechtstreekse nationale DB-trein.
Meer informatie op www.duesseldorf.de en www.kunstsammlung.de

Duisburg, de discretie zelve
Duisburg is minder gekend dan haar twee bruisende buren maar heeft toch enkele interessante culturele attracties in petto. Het museum van cultuur en van de stad is gevestigd in een oude graansilo en een oude meelfabriek. Het Lehmbruckmuseum toont een voor Europa unieke collectie van internationale beelden uit de 20ste eeuw met niet minder dan 500 werken van meer dan 200 kunstenaars van over de hele wereld.
Meer informatie op www.duisburg.de

Tickets
Brussel-Düsseldorf, Brussel-Duisburg en Brussel-Essen vanaf 19 €
De tickets voor deze drie nieuwe Thalys-bestemmingen zijn beschikbaar op www.thalys.com, maar ook in de internationale NMBS-stations, de erkende reisbureaus en telefonisch op 070.79.79.79 (0,30€/min.) voor reizen vanaf 29 augustus 2011.
Deze drie nieuwe bestemmingen zijn beschikbaar aan dezelfde prijzen als Aken en Keulen, namelijk 19 € enkele reis in Comfort 2 en 29 € in Comfort 1 (Smoove-tarief) -niet omruilbaar en niet terugbetaalbaar, te koop naargelang de beschikbaarheid vanaf 3 maanden voor vertrek.
De reizigers die sporen vanuit of naar Essen kunnen genieten van alle comfort van de vernieuwde Thalys-treinstellen alsook van de diensten zoals de Wifitoegang aan boord, het aanbod internationale dagbladen, de maaltijd geserveerd aan de zitplaats (inbegrepen in de prijs van een ticket in Comfort 1), de mogelijkheid om Le Salon te reserveren voor vergaderingen en de reservatie van een taxi bij aankomst in Parijs en Brussel.


Wat denk jij ervan?