Themacampings favoriet bij kampeerder


Een toenemend aantal kampeerders selecteert campings steeds vaker op bepaalde faciliteiten. Zo zijn bijvoorbeeld een zwembad en de beschikbaarheid van wifi zwaarwegende keuzecriteria. Maar ook de aanwezigheid van bijvoorbeeld een golfbaan in de buurt, een aanlegsteiger voor de boot of faciliteiten voor peuters zijn mede bepalend voor de uiteindelijke keuze.
Dit jaar constateert Ecamp eveneens een groeiende belangstelling voor campings met een wijnthema of campings die op of nabij een landgoed liggen. Voor een overzicht van alle Ecamp campings ga naar www.ecamp.be


Proeverijen
Zo ligt camping Domaine de Massereau in het Zuid Franse Sommières tussen Montpellier en Nîmes in een wijngaard van 40 hectare. Camping Domaine de la Yole in Valras Plage organiseert wandelingen door de eigen wijngaarden die ook geschikt zijn voor kinderen. Voorts heeft de camping een eigen wijnwinkel en worden er proeverijen georganiseerd.
Liefhebbers van Chianti zullen zich zeker thuis voelen op camping Norcenni
in het hart van Toscane. Naast wijnproeverijen op de camping is de Chianti wijngaardenroute een populaire dagtocht voor campinggasten.
Eveneens in Toscane – op 5 kilometer van het strand – ligt camping Pianacce waar men kan deelnemen aan excursies en proeverijen over wijnbouw, olijfolie en andere streekproducten. De camping zelf biedt mooie uitzichten op wijngaarden en olijfbomen.
Wijnroutes
In het heuvelachtige gebied rondom het Gardameer worden prima wijnen verbouwd. Vakantiepark Garda Village is dan ook een uitstekende basis om de smaakpapillen te prikkelen. Er zijn diverse wijnproeverij excursies en verschillende autoroutes langs wijngaarden; een daarvan is de Strada del Vino die de toerist langs 75 wijnboerderijen voert.
Landgoederen
Leuk voor families met kinderen zijn campings gesitueerd op landgoederen of met een eigen kasteel op het kampeerterrein. Mooi voorbeeld daarvan is Castel Domaine des Ormes in Bretagne tussen Saint Mao en Rennes. De camping ligt op een landgoed van 200 hectare met een indrukwekkend kasteel. Vader en moeder kunnen naar hartenlust golfen met uitzicht op het kasteel. Kleinschaliger van opzet is het eveneens in Bretagne gelegen La Ville Huchet – een rustige camping op een mooi landgoed met een kasteel uit de 19e eeuw.

Castel Séquoia Parc in de Franse streek Charente-Maritime is een camping op een terrein van 45 hectare dat aangelegd is rondom het kasteel La Josephtrie. Gezinnen die geen genoegen nemen met maar een kasteel willen naar de Loire – de streek telt vele prachtige kastelen waaronder Château de Chinon, Château d’Ussi, Château de Langeais, Château d’Amboise en Château de Villandry dat eenmaal per jaar in de zomer 2 avonden door 2000 kaarsen verlicht wordt. Camping Castel de Fierbois in de Val de Loire is voor een ontdekkingstocht langs deze kastelen een goede uitvalsbasis.
Internet: www.ecamp.be


Wat denk jij ervan?