Trouwen onder kristallenregen in Tirol


Een sprookjeshuwelijk onder een regen van kristal, met de stad aan je voeten, of romantisch op de berg? Wie een bijzondere plek zoekt voor de mooiste dag van zijn leven, is in Tirol aan het juiste adres voor een magisch ja-woord en heerlijke wittebroodsweken.
Absoluut uniek is de Kristalldom in Swarovski‘s 'Kristalwellten' in Wattens: het bruidspaar wordt hier niet met rijst en bloemen begroet, maar met een regen van kristal. Deze koepel met zijn 590 geslepen spiegels maakt van de huwelijksplechtigheid een onvergetelijke gebeurtenis. Ook huwelijksplanner Astrid Seiser (http://www.creativhochzeit.at), weet dat heel goed, gezien ze hier al ettelijke paartjes op weg heeft gezet naar het grote geluk. „Zowel huwelijksaanzoeken als -inzegeningen zijn hier erg romantisch“, verklapt ze. Informatie: http://www.kristallwelten.swarovski.com

De liefde achterna
In navolging van keizer Maximilian I en zijn vrouw kunnen geliefden elkaar hun liefde betuigen in 'Burg Hasegg' in Hall: de historische muren, waarbinnen de keizer zo‘n 500 jaar geleden zijn liefste huwde, vormen vandaag weer het decor voor romantische huwelijksgeloften. Huwelijksinzegeningen kunnen georganiseerd worden in twee prachtige en charmante zalen, alsook in de Georgskapelle. Aansluitend kan er in de burcht gefeest worden, met een gezelschap tot 200 personen (http://www.salzraum.at).

Als in de hemel
In Innsbruck zijn trouwers nog dichter bij de hemel: na de inzegening bij de prachtig gelegen bevolkingsdienst, in het hart van de stad onder het Gouden Dak, is de Seegrube een tip voor iedereen die op zoek is naar iets bijzonders: bij de ceremonie daarboven, temidden van de indrukwekkende bergen, ligt de stad aan de voeten van het huwelijkspaar en hun naasten; een adembenemend panorama is dus gegarandeerd bij de feestelijkheden. Huwelijksplanner Astrid Seiser weet te vertellen: „Het is een locatie waar iederéén dol op is, gezien het spectaculaire panorama, ook de Tirolers zelf“ (http://www.nordkette.com).
Hohe Mut Alm
Bruid en bruidegom 'zweven' ver boven de wolken op de Hohe Mut Alm, op 2670 meter hoogte. De gezellige hut in Tiroolse stijl in Obergurgl is een gedroomde locatie voor een buitengewoon feest: gelegen aan de unieke bergrug van de Hohe Mut, met een fantastisch uitzicht op 21 drieduizenders en gletsjers, biedt deze almhut plaats aan een gezelschap tot 200 personen. Bovendien is de Hohe Mut een van de weinige locaties waar je ook voor de wet kan trouwen (zie factbox) (http://www.hohemutalm.at).
Salvenkerkje
Nog zo‘n ideale plek voor het ja-woord is het Salvenkerkje op de top van de Hohen Salve, op 1829 meter, in de Kitzbüheler Alpen. De hoogst gelegen bedevaartskerk van Oostenrijk is gelegen in een betoverend decor om de eed van trouw af te leggen; er kan gefeest worden in het“Gipfelrestaurant“ – hier vinden tot 150 gasten een plekje (http://www.hohe-salve.com).

Tijd voor de liefde – Wittebroodsweken in Tirol
Jonggehuwdden kunnen een perfecte start van het huwelijksleven meemaken in het Romantik Hotel & Restaurant „Schwarzer Adler“ in Innsbruck: de unieke huwelijkssuite „Swarovski Kristaldroom“ wordt voor hen gereserveerd; ze krijgen ontbijt op bed en de wellbeing-oase „Crystal Spheres“ staat hen exclusief ter beschikking van 11 tot 16 uur. Bovendien zitten in het pakket ook een 3-gangen-diner bij kaarslicht en nog andere extra‘s. Het arrangement voor 3 overnachtingen is geldig tot 30.11.2011 en kost zo‘n € 599 per persoon (http://www.deradler.com).
Lermoos
Ook in het 'Mohr Life Resort' in Lermoos kunnen tortelduifjes ongestoord genieten van het prille huwelijksgeluk. Dit lifestyle-hotel biedt jonggehuwden een verwenprogramma aan, dat alle verwachtingen overtreft: naast culinaire hoogtepunten, horen bij het arrangement een VIP-Spa gedurende twee uur, alsook de 'Room for two', badgenot voor twee en een romantisch ritje per paardenkoets. Het arrangement is beschikbaar van 05.06.11 tot 07.08.11 en kost, afhankelijk van de kamercategorie, € 849 per persoon voor vijf nachten (http://www.mohr-life-resort.at).

Tirol Info, Tel. +43.512.7272-0, info@tirol.at en http://www.bezoek.tirol.at


Wat denk jij ervan?