Turkije biedt goede gezondheidszorg voor toeristen


De gezondheidszorg voor toeristen in Turkije is goed geregeld. Zo zijn er speciale coördinatie centra voor buitenlanders geopend binnen de bestaande ziekenhuizen waar toeristen snel en met de Engelse taal terecht kunnen voor spoedeisende hulp. Deze coördinatie centra zijn aanwezig in alle belangrijke toeristische steden. In een aantal andere steden zijn buitenlandse patiënten afdelingen aanwezig binnen de ziekenhuizen. Daarnaast is er speciaal voor toeristen een callcenter opgericht dat voor spoedgevallen bereikbaar is via het bekende 112- nummer en voor gezondheidsklachten via 184. Toeristen zijn dus verzekerd van goede zorg tijdens hun reis in Turkije.

Coördinatiecentrum
In de volgende steden is een coördinatiecentrum voor buitenlanders aanwezig: Istanbul, Ankara, Muğla, Izmir, Antalya, Aydin en Gaziantep. Hier zijn dokters en assistenten aanwezig die de Engelse taal goed beheersen. Bij opname vindt altijd onderzoek plaats door een arts alvorens een behandelplan wordt opgestart. Deze centra kunnen ook doorverwijzen naar specialisten waarbij, indien noodzakelijk, ook wordt gezorgd voor een tolk. Het Turkse ministerie van gezondheid heeft besloten om deze centra te openen om de toestroom van buitenlandse patiënten op te kunnen vangen. Dit zijn niet alleen toeristen, maar ook buitenlanders die naar Turkije komen in het kader van gezondheidstoerisme, bijvoorbeeld het laseren van de ogen.

Buitenlandse patiëntenafdeling
Deze afdelingen zijn ook in alle bovengenoemde steden aanwezig en in Adana, Mersin, Hatay, Denizli, Kayseri, Nevşehir, Van, Bursa, Diyarbakir, Erzurum en Erdine. Hier gelden dezelfde principes als bij de coördinatiecentra qua taal en behandeling, maar zij bieden nog meer service gericht op buitenlanders met een specifieke interesse in gezondheidstoerisme. Niettemin, kunnen toeristen hier ook te allen tijde terecht voor spoedeisende hulp en gezondheidsklachten.

Callcenter voor buitenlanders
Toeristen die liever eerst telefonisch contact opnemen alvorens ze een ziekenhuis bezoeken kunnen voor spoedeisende hulp 112 bellen en voor gezondheidsklachten 184. Bij het callcenter zijn Engels sprekende dokters en assistenten aanwezig die telefonisch eerste hulp kunnen verlenen en indien nodig kunnen doorverwijzen.Wat denk jij ervan?