Valle d'Aosta offreert natuurschoon en evenementen


Dat het Noord-Italiaanse Valle d’Aosta rijk is aan natuurschoon is niet verwonderlijk, de regio ligt immers tussen de mooiste en hoogste toppen van de Alpen. Maar er is meer, terwijl je geniet van die schitterende bergwereld kun je ook tal van bijzondere evenementen meemaken. In augustus en september is er wel elke dag iets te beleven.
Valle d’Aosta is een kleine regio maar heeft elke type vakantieganger wat te bieden. Voor de natuurliefhebbers en actieve vakantiegangers is het uiteraard een paradijs met ongekende mogelijkheden, niet alleen voor wandelaars en fietsers maar ook voor zij die van een uitdaging houden, in de sneeuw, op de gletsjers, op rotsmuren, op meren en bergrivieren.

Cultuur
Daarnaast komt ook de cultuurliefhebber aan zijn trekken, ondermeer omdat Valle d’Aosta gedurende eeuwen een belangrijke doorgangsroute is geweest van machthebbers en handelaars. Die hebben er allemaal hun sporen nagelaten en je kunt ze bewonderen in archeologische plaatsen, kastelen, musea.
De ligging tussen de bergen - Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn – heeft ervoor gezorgd dat Valle d’Aosta tot op vandaag zijn eigenheid weet te bewaren wat je ondermeer kunt vaststellen in de authentieke gastronomie en in aloude gebruiken.

Evenementen
Dat gigantische toeristische aanbod bezorgt elke reiziger in Valle d’Aosta een onvergetelijke vakantie die daarenboven extra wordt gekleurd door tal van evenementen die je beslist moet meemaken.
Tijdens de maand augustus wordt in de hoofdplaats Aosta het zgeorganiseerd. De ganse stad wordt dan ondergedompeld in een feestelijke sfeer, markten met regionale producten die je kunt proeven en kopen als origineel souvenir voor familie en vrienden thuis. Op 8 augustus reis je naar het Veillà di Etroubles, in het gelijknamige dorp, en ook daar zal je kennis maken met het échte Valle d’Aosta. Er wordt traditionele muziek gespeeld, er is een gemaskerde parade en je ziet er oude ambachten weer tot leven komen. Op 15 augustus gaat iedereen naar het bergoord La Thuile voor het Fête des Bergers, een ode aan de aloude tradities van de streek.

Festivals
September
is dé maand om naar Valle d’Aosta te reizen. De dagen zijn nog aangenaam warm en de vruchten van de oogst worden binnengehaald. Uiteraard gaat dit met tal van feestelijkheden én proeverijen gepaard. Overal in Valle d’Aosta zijn er in september en oktober wijn-, appel- en honingfestivals. Ook bij het oogsten van de kastanjes worden feesten opgezet, bijvoorbeeld in de regio Lilianes. Op de website van Valle d’Aosta vind je een overzicht van alle evenementen gedurende deze oogstmaand (www.lovevda.it).
Een vakantie in Valle d’Aosta is makkelijk geregeld
. De regio is vlot bereikbaar, je moet geen enkele bergpas over want eenmaal door de Tunnel du Mont Blanc of de Tunnel du Grand Saint-Bernard ben je reeds op je vakantiebestemming. Aan logiesmogelijkheden is er in Valle d’Aosta geen gebrek.
Op de homepagina van www.visitaosta.be en www.lovevda.it kun je makkelijk en online een charmant, gezellig hotel boeken
.Wat denk jij ervan?