'Volo da Vinci' opent in Europa-Park


Europa-Park in Duitsland (Rust) opende de 4e nieuwe attractie van dit seizoen: ”Volo da Vinci”. Hierin vliegen bezoekers in de geniale vliegconstructies van Leonardo da Vinci een rondje van 300 meter over het meest sprookjesachtige deel van het park. De snelheid van de 'vliegmachine' kan men overigens met eigen spierkracht aanpassen. De attractie is gebouwd in nauwe samenwerking met ETF Ride Systems uit (het Nederlands Limburgse) Nederweert.
De grootste droom van Leonardo da Vinci was om te kunnen vliegen. Een van zijn ideeën daarvoor was een soort vliegspiraal. Helaas bleek deze constructie niet luchtwaardig, maar diende het ontwerp wel als basis voor de hedendaagse helikopter. In Europa-Park komt da Vinci‘s droom na eeuwen uit en kiest zijn vliegconstructie het luchtruim.

Vliegen
De bezoekers die de vliegconstructie willen testen, verzamelen zich eerst in het atelier van de grote uitvinder. Hier kan men in een interactieve tentoonstelling met behulp van modellen en schetsen meer te weten komen over de geniale ideeën van Leonardo da Vinci. De echte ontdekkingsreis begint als men plaats neemt in de vliegconstructie. Op vijf meter hoogte zweeft men over andere attracties. In de gondel zijn verstelbare pedalen (voor grote en kleine gasten) aangebracht waardoor men de snelheid kan beïnvloeden. Bovendien zal hierdoor de propeller boven het voertuig gaan draaien. Aan boord zijn ook geluidsboxen aangebracht. Na drie minuten landt men dan weer veilig in het atelier.

Italiaans themagebied
'Volo da Vinci' vindt men in het Italiaanse themagebied van Europa-Park. De attractie is voor alle leeftijden en per gondel zijn er 4 zitplaatsen. 'Volo da Vinci' is de eerste monorail in een attractiepark waarbij de voertuigen zich onder de rail bewegen en waarbij voor het eerst ook een nieuwe techniek toegepast wordt die de onderlinge afstand tussen de gondels regelt. Naast deze attractie opende Europa-Park dit seizoen ook een Sprookjesbos, kinderattractie ”Piccolo Mondo” en het FoodLoop-Restaurant.

15 gebieden
Europa-Park is onderverdeeld in 15 verschillende themagebieden waarvan 13 een landenthema hebben. Het park maakt deel uit van een resort dat ook vier themahotels, een camping, een gasthuis en een Tipidorp bevat.
Het Europa-Park Resort is het grootst thematische attractiepark van Duitsland en het grootste seizoensgebonden attractiepark ter wereld. Het bevindt zich in rust, ongeveer 35 kilometer van Freiburg en ongeveer 50 kilometer van Straatsburg. Met zijn 8580.000 vierkante meter oppervlakte is Europa-Park groter van het Disneylandpark.


Wat denk jij ervan?