Wellnessvakanties zijn hot

Korte wellnessvakanties in de lift

Mensen gaan in de toekomst vaker en korter op vakantie is de voorspelling. Het vakantiegedrag wordt daarentegen steeds gevarieerder. Vanwege de vergrijzing neemt de populariteit van kampeervakanties zelfs af. Senioren kiezen steeds vaker voor reisjes waarin een bepaalde activiteit centraal staat. Wandelen, fietsen, culinair en cultuur zijn het populairst, maar wellness is één van de snelst groeiende branches.

Wellness vakanties

In de nieuwste vakantie brochures gaat de aandacht uit naar de vakantiewensen van de ‘wintervakantieganger’. Dit SPA en Wellnessconcept is ideaal voor de verwende vakantieganger die zich tijdens de koude, donkere wintermaanden helemaal in de watten wil laten leggen in een betaalbare kwaliteitsaccommodatie op één van de zonnige bestemmingen. De uitgebreide SPA en Wellness faciliteiten staan garant voor totale ontspanning van lichaam en geest en men zal als herboren thuis komen.

Effect vergrijzing

Toekomstige senioren zijn vitaler en gewend om regelmatig op vakantie te gaan dit heeft een positieve impact op de participatie en de frequentie. 65-plussers hebben vaak andere reiswensen, met name qua voorzieningen. Deze groep heeft meer belangstelling voor aspecten als gezondheid, comfort en veiligheid. Het streven naar materieel geluk is bij deze groep vervangen door de zoektocht naar immateriële waarden zoals gezondheid, schoonheid en zingeving.

Deze groep gaat bewuster leven en daar horen nieuwe normen en waarden bij zoals werken om te leven in plaats van leven om te werken. Maar ook, eerlijk leven en duurzaam consumeren.

Wat denk jij ervan?