Amsterdam Airport Schiphol: ook voor Belgen een aangewezen vertrekplaats


Het gebeurt dat je zegt “waarom heb ik daar niet eerder aan gedacht.” Dat is zo met de Amsterdam Airport Schiphol. Blijkt immers dat er aan deze luchthaven, even ten zuiden van Amsterdam, heel wat voordelen zijn voor Belgische reizigers.
Niet ver
Om te beginnen is het minder ver dan je denkt en daarenboven kun je de afstand makkelijk en snel overbruggen. Met de Thalystrein is het rechtstreeks maar 1u38minuten reizen vanuit Brussel en ook met de auto is een vlotte verbinding verzekerd via de autosnelweg E19. Het treinstation ligt pal onder de luchthaven en de wagen kun je parkeren, voor korte of lange duur. In de Smartparking bijvoorbeeld geniet je van een voordeeltarief; vanaf 5 euro per dag.
Winkelen
In Amsterdam Airport Schiphol valt de ‘vakantiestress’ makkelijk van je af. Dat komt door de duidelijke bewegwijzering, de smaakvolle inrichting en door de brede waaier aan diensten waardoor je nooit het gevoel hebt te moeten wachten. Eigenlijk is Schiphol veel meer dan een luchthaven, met tal van winkelfaciliteiten, bars en restaurants. Je kunt er zelfs het Rijksmuseum Schiphol Amsterdam bezoeken, de wachttijd opvullen met een bezoek aan de XpresSpa met Oxygen bar en massages of gewoon even rustig een boek lezen in de luchthaven bibliotheek. Voor kinderen begint de vakantie reeds in de luchthaven, ondermeer in het Kids Forest met zijn glijbanen en boomhutten, gratis toegankelijk, en vo
or de allerkleinste passagiers is er de BabyCare Lounge. Verder heeft Schiphol zowaar een groen stadspark in het midden van de luchthaven, het Airport Park. Hier is het heerlijk en rustig vertoeven tussen groene struiken en bomen.
300 bestemmingen
Ongetwijfeld één van de belangrijkste redenen voor Belgen om voor Amsterdam Airport Schiphol te kiezen, is het feit dat men wereldwijd honderden bestemmingen rechtstreeks kan bereiken. Dat Schiphol kan uitpakken met een aanbod van maar liefst 300 rechtstreekse lijnbestemmingen is een gigantische troef. Noem een letter uit het alfabet en Schiphol plaatst er direct een reisbestemming bij, die je rechtstreeks kunt bereiken. A is Abu Dhabi, C is Curaçao, H is Havana, V is Vancouver en ook bij de moeilijke letters staat een bestemming want Q wordt Quito, X wordt Xiamen en voor een Y staat de rechtstreekse vlucht naar Yerevan. Samengevat: Amsterdam Airport Schiphol is de Europese luchtpoort naar de ganse wereld.
Reizigers uit België kunnen met een afreis uit Schiphol nog een andere belangrijk voordeel meepikken. Aangezien de schoolvakanties in Nederland niet altijd tijdens dezelfde periode plaatsvinden als in België, kan dat aantrekkelijkere prijzen opleveren. Ook dat is dus mooi meegenomen.
Voor meer informatie over Schiphol kijk op
www.schiphol.be


Wat denk jij ervan?