Costa Cruises bestelt nieuw schip


Het Italiaanse Costa Cruises heeft een nieuw scheepsorder geplaatst. Met een capaciteit van 4.921 gasten wordt dit het grootste Italiaanse cruiseschip.
Het nieuwe schip is besteld bij de Italiaanse scheepswerf Fincantieri en zal in oktober 2014 worden afgeleverd. Dit is de tiende bestelling van de afgelopen tien jaar van Costa Cruises bij Fincantieri en kost ruim een half miljard euro. Alle succesvolle elementen van de laatste schepen worden in dit nieuwe schip geïntegreerd en gemoderniseerd.
Tegelijkertijd kondigt Costa Crociere S.p.A. de verkoop aan van de Costa Marina, die meer dan 20 jaar dienst deed en vanaf november 2011 geen deel meer zal uitmaken van de vloot.
Europees leiderschap
"Deze nieuwe bestelling, de tiende in tien jaar, bevestigt niet alleen de nauwe band tussen onze maatschappij en Fincantieri, maar ook ons leiderschap in Europa en onze kracht om bij te dragen aan de economie van ons land. Dit innovatieve project zal opnieuw een symbool zijn van Italië’s typerende eigenschap om excellente producten te creëren op het gebied van design, technologie en innovatie, met als doel het image ‘Made in Italy’ over de hele wereld verder te versterken. Hoewel deze nieuwe bestelling geen substantiële verhoging van onze capaciteit betekent, maakt het wel deel uit van ons plan om de vloot efficiënter te maken", aldus Pier Luigi Foschi, CEO en voorzitter van Costa Crociere S.p.A.

De overeenkomst is aangekondigd op een paar dagen na de technische tewaterlating van de Costa Fascinosa (114.500 bruto tonnage en 3800 gasten), die in mei 2012 de vloot gaat versterken. Sinds het jaar 2000 heeft Costa Cruises 10 nieuwe schepen besteld bij Fincantieri, waarmee een totale investering van meer dan 5 miljard euro gemoeid is.


Wat denk jij ervan?