Nederlandstalige reisgids over Dresden en Leipzig

Dresden is in trek als nieuwe toeristische bestemming | CC0

De eerste Nederlandstalige reisgids over Dresden, Leipzig en omgeving is verschenen. De gids speelt in op de groeiende belangstelling voor deze bestemming. Auteur Eric Strijbos en fotograaf Bonnie Posner verbleven enige maanden in Saksen. Hun ervaringen resulteerden in een Dominicusgids van 150 bladzijden vol reistips en kleurenfoto´s. De hoofdstad Dresden (Florence aan de Elbe) en Leipzig worden uitgebreid belicht. Ook worden tips in de omgeving meegenomen, waaronder de porseleinstad Meissen, de Sorbische stad Bautzen, het horlogestadje Glashütte, speelgoedstad Seiffen, kasteelstad Colditz en de zilverstad Freiberg.

Eerste Reisgids Dresden in het Nederlands

Robert Witsen van het Saksisch Verkeersbureau: “De laatste jaren is het aantal bezoekers in Saksen fors gestegen. Vorig jaar telden we bijna 200.000 overnachtingen van Nederlandssprekende bezoekers. Vaak vertalen uitgevers hun bestaande buitenlandse publicaties naar het Nederlands. Dominicus koos voor een onderscheidende aanpak en de Nederlandse auteur en fotograaf verbleven enkele maanden in Saksen. Hierdoor is het een unieke reisgids geworden gericht op de interesse van Nederlandse bezoekers. Alleen dat feit al maakt de reisgids een aanrader.”


Dresden digitaal

Dit voorjaar kwam Odyssee met een digitale Nederlandstalige reisgids over de stad Dresden. Deze reisinformatie werd geschreven door reisjournaliste Paulien van den Berge. Bijzonder aan de Odysseegids is dat de informatie is te downloaden. Eventueel in delen (vanaf 50 cent), zodat de reiziger precies kan aanschaffen waarvoor belangstelling bestaat.

Meer informatie kan je vinden op de toeristische dienst van Saksen.

Wat denk jij ervan?