Een wereld aan Wellness in Nedersaksen


Het noorden van Duitsland staat bekend om het overweldigende aantal goede kuuroorden en voortreffelijke voorzieningen op het gebied van wellness, kuren en gezondheidsreizen. Wellness is hier meer dan de laatste modegril. Het is een stijl van leven, met een diepgewortelde traditie. Die wereld aan gezondheid en ontspanning valt nu ook te ontdekken op de nieuwe engelstalige website www.indulge-yourself.de. Motto van de site is Indulge yourself. Geniet naar hartelust, permitteer je de luxe.


Mooi Nedersaksen als decor
Een geslaagde kuurvakantie begint met een comfortabel Wellnesshotel. Maar ook een verkwikkende omgeving kan bijdragen aan het ‘even helemaal tot rust komen’. De schitterende natuur van Nedersaksen, de charme van vakwerkhuizen, verantwoorde maaltijden met liefde bereid (vaak met biologische producten), het aangename ‘buitenlandgevoel’, allemaal extra’s die je aan den lijve moet ondervinden.

Deelgebieden
Op basis van regionale verschillen en specialiteiten presenteert de website vier deelgebieden met een eigen karakter, regio’s die elk op hun bijzondere manier voor een perfect vakantiegevoel zorgen.
Het westen van Nedersaksen, net over de grens. Zuivere boslucht, de heuvels van het Teutoburger Wald, minerale gesteenten waar puur water uit opborrelt, zoutbaden en tal van wellnessoases. Het noorden: uitwaaien aan het wad en de Noordzeekust of op de Ostfriese eilanden, zilte zeelucht inademen, fietsen en wandelen of opladen met een frisse thalassobehandeling, de rust en geborgenheid van het typisch Ostfriese theeuurtje.
In het oosten ligt de uitgestrekte Lüneburger Heide, met herders in het glooiende land, idyllische boerderijen in het groen en leuke boerderijwinkeltjes met streekproducten. Het zuiden: ook ideaal voor een actieve, sportieve vakantie. De Harz en het Weserbergland, klimmen naar een kleurrijke bergweide langs heldere meertjes en grillige rotspartijen.

Wat biedt de website?
Het aangename vakantiegevoel, de luxe van het ‘in de watten gelegd worden’ begint al op de website. "Een persoonlijke, passende wellness aanbieding vinden mag tenslotte geen stress opleveren, alleen maar voorpret", zo luidt de filosofie van de samenwerkende Wellnessaanbieders in Duitslands heilzaamste deelstaat. Een afspraak maken doe je ontspannen thuis op de bank met je laptop of tablet op schoot.
Omdat het aanbod aan wellnessarrangementen er zo buitengewoon overweldigend is, brengt een online ‘gids’ uitkomst. Een gebruiksvriendelijke, eigentijdse zoekassistent, die de weg wijst in gezond Nedersaksen. U kunt gericht speuren met een zoekterm, zoals u dat gewend bent op Google, maar u kunt ook gebruik maken van inspirerende ‘woordwolken’ met uiteenlopende suggesties als thalasso-sauna-beauty-massage-ayurveda-rugklachten-thermen-sole-hot stone. De website biedt nóg een paar praktische manieren om te filteren. Bijvoorbeeld op regio en op thema.


Wat denk jij ervan?