Elberadeweg is favoriete Duitse langeafstandsfietsroute


De Elbe is de op één na grootste rivier van Duitsland en voor fietstoeristen het neusje van de zalm. De Elbefietsroute is in enquêtes van de ADFC voor de zesde maal op rij tot populairste langeafstandsfietsroute gekozen.
Na de Duits-Tsjechische grens wordt de rivier begroet door de zandsteenrotsen van het Nationale park Sächsische Schweiz. De route loopt direct door het Elbedal met uitzicht op romantische rotsformaties. Met de Semperoper in Dresden en de Frauenkirche kunt u al gauw nog twee absolute hoogtepunten aandoen. Op weg naar het noorden fietst u door interessante steden als Torgau, Wittenberg en Dessau. Technische geïnteresseerden moeten absoluut een tussenstop inlassen bij de waterkruising bij Magdeburg.

Tegenwind
Hamburg zou op zichzelf al een langer verblijf waard zijn. Bij Cuxhaven, waar de Elbe uitmondt in de Noordzee, kunt u ten slotte de oceaanreuzen uitzwaaien. Het grootste deel van het traject bestaat uit een apart fietspad dat vaak op of naast de Elbedijk loopt. Het traject is voor het merendeel autovrij. Het wegdek is merendeels geasfalteerd. Als u stroomafwaarts fietst, moet u rekening houden met tegenwind.


Wat denk jij ervan?