Kaapstad is nummer één


Kaapstad is zeer populair bij toeristen en staat nummer 1 in de lijst van meest bezochte steden ter wereld. Cape Town Tourism, verantwoordelijk voor de marketing, is verkozen tot een van de 25 meest invloedrijke Tourism Boards en DMO’s die zich online profileert. Alle social media die Cape Town Tourism inzet is erop gericht om zoveel mogelijk up-to-date informatie te geven over alle toeristische mogelijkheden van Kaapstad.

Online
Cape Town Tourism heeft er hard aan gewerkt om tot dit fantastische resultaat te komen. De uitgebreide website van Cape Town Tourism (CTT), http://www.capetown.travel/, biedt bezoekers gebruiksvriendelijke mogelijkheden om Kaapstad via het sociale medialandschap online te verkennen. CTT is hiermee een goed voorbeeld voor de toeristische sector. Alles is te vinden op de site van autoverhuur, accommodaties, activiteiten voor jong en oud, lokale gidsen en nog veel meer.

My Cape Town-campagne
Met de online marketing strategie benadert CTT niet alleen de toeristen van buiten Zuid-Afrika, ook voor de Zuid-Afrikanen zelf is een campagne ontwikkeld om het toerisme naar Kaapstad te stimuleren. Al 2 jaar bestaat de My Cape Town-campagne, gecoördineerd door CTT in samenwerking met de belangrijkste bezienswaardigheden als de Tafelberg Cableway, het V & A Waterfront, Cape Point Route, City Sightseeing en andere bezienswaardigheden. Online staan onder meer alle nieuws, specials en evenementen, kortingskaartjes en zijn er wedstrijden met kans op gratis kaartjes voor topattracties in Kaapstad.

Stem voor de Tafelberg
Online marketing wordt ook ingezet bij de verkiezing voor de nieuwe wereldwonderen. De Tafelberg, de meest bezochte toeristisch bezienswaardigheid van Kaapstad, doet mee in deze race. Al meer dan 20 miljoen bezoekers gingen al naar boven voor het magnifieke uitzicht over de stad, de stranden, Robben Island, V&A Waterfront, de oceaan en de aangrenzende bergen. Naar boven kan men te voet of met een kabelbaan. Dagelijks vinden er wandelingen met gids plaats, zij kunnen alles vertellen over de bijzondere flora en fauna die te vinden zijn op de berg. Tot 11 november kan er nog gestemd worden om de Tafelberg tot nieuw wereldwonder te maken.

Wat denk jij ervan?