Provincie Antwerpen klaar voor e-bike


Bruikbaar bij elk weertype, inzetbaar op alle terreinen, handig in groepsverband maar bovenal: comfortabel. De elektrische fiets is aan een steile opmars bezig.Toerisme Provincie Antwerpen speelt hierop in met 6 aantrekkelijke e-bikeroutes in de Kempen, 25 logeeradressen met fietsverhuur, pechverhelping en tientallen oplaadpunten. Een totaalpakket voor de e-biker, uniek in Vlaanderen.

E-bike
De e-bike is een blijver, zoveel is zeker. Reden voor Toerisme Provincie Antwerpen om in het kader van 10 jaar fietsroutenetwerk in te spelen op die evolutie.
Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme: “We ontvingen de voorbije maanden heel wat signalen van gemeenten dat de belangstelling voor e-bikeroutes groeit. Met de hulp van een privépartner - Powergrid uit Geel - kunnen we de e-biker nu een totaalpakket aanbieden.

Wie zelf geen elektrische fiets heeft, kan die bij een 25-tal logeeradressen in de Kempen huren voor één dag. Je ontvangt bovendien een gsm-nummer van een pechverhelpingsdienst, zodat je zorgeloos vertrekt.” 

Minder trappen, meer beleven
De brochure ‘De Kempen per e-bike’ presenteert handige kaartjes met 6 lussen langs het fietsroutenetwerk. De routes starten in Balen, Kasterlee, Lille, Geel, Mol en Lier en illustreren de troeven van het Kempense landschap. De afstand varieert van 50 tot 70 km.
Onder het motto ‘Minder trappen, meer beleven’ gaat extra aandacht uit naar sfeervolle haltes onderweg: fotogenieke hoekjes, bijzondere attracties of heerlijke picknickplekjes. Verder heel wat adressen die streeklekkers serveren, zoals ijsjes op basis van geitenmelk, vers appelsap uit de … automaat of Geelse hartjes voor de thuisblijvers. De Kempen op je bord, in je glas én bij je thuis, kortom. 

Succesnummer
25 hotels, B&B’s, campings en vakantiewoningen in de buurt van de routes werken mee aan het project en verhuren voortaan e-bikes aan hun gasten. Bij een 30-tal fietscafés, fietsresto’s en attracties kun je, indien nodig, je fiets opladen. Inga Verhaert: “Het enthousiasme bij de partners is groot. Nu kijken we vooral uit naar de reacties van de fietser. Je hoeft echter geen helderziende te zijn om te voorspellen dat dit een succesnummer wordt. We denken intussen al hardop over e-bikeroutes in Antwerpen en Scheldeland. Als de Kempense trajecten in de smaak vallen, volgen er in 2012 ongetwijfeld nieuwe elders in de provincie.”

De gratis brochure ‘De Kempen per e-bike’ is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van de gemeenten langs de e-bikeroutes. Online bestellen en downloaden kan via www.antwerpsekempen.be.


Wat denk jij ervan?