Route Gorges van de Ardèche

Eén van dé mooiste plaatsen in Frankrijk wordt door duizenden mensen gewoon voorbij gereden, zonder het te beseffen, dat er op enkele kilometers naast de drukke A7 een waar paradijs verscholen ligt. De Ardèche, biedt een waar panorama, wat je bijna nergens in Europa zal vinden.

De gorges van de Ardèche, bekend bij een paar enkelingen bieden een enorm panorama over de streek. De rivier Ardèche heeft in de rotsen een prachtige canyon uitgehouwen, vol grillige bochten.

Enkele van deze mooie plaatsen zijn wel bekend, zoals de Pont d' Arc, een rots in de vorm van een boog, uitgesleten door de rivier. Een waar paradijs voor iedereen die wil kayaken of fietsen. Bovendien is het ook een unieke plaats voor een rustig zwemtochtje.

Een andere bekende plaats is Cirque de la Madeleine, hier heb je een uitzicht op de Ardèche, met het prachtige landschap. Vanop een platform kan je rustig van het uitzicht genieten. Daar staat ook een kaart aangegeven waar de andere gorges van de Ardèche gelegen zijn.

Er is een zeer mooie autoroute die je voorbij alle mooie punten van de gorges de l' Ardèche stuurt, deze route de D290 geeft je een geweldig uitzicht. Het is wel aan te raden om deze route te starten vanuit Vallon Pont d' Arc, omdat je dan de mooiste uitzichten hebt over de streek.

Grotere kaart weergeven
Wat denk jij ervan?