Sfeervol verblijven tijdens het wildseizoen in de Ardennen


Nu de herfst met rasse schreden nadert en het wildseizoen binnenkort start, is een vakantie in een natuurrijke omgeving extra bijzonder. Wil je in stijl verblijven? Dan biedt Ardennes Relais vele passende vakantiewoningen in het steeds groeiende aanbod van inmiddels 1.000 comfortabele woningen. Je kan bijvoorbeeld logeren in een gerenoveerd landhuis met hertenparkje, een jachtcottage, een luxe lodge of een voormalige boswachterswoning. Beleef een ultieme herfstvakantie: ga wild spotten, geniet van de kleurenpracht in de bossen en van een gezellig houtvuur of bereid een lekker wildgerecht in de keuken van je vakantiewoning.

Wild ontdekken
Tijdens een verblijf in de Ardennen is de kans groot dat je levend wild ziet, bijvoorbeeld in het bos en soms zelfs in de tuin van je vakantiewoning. Bij de voormalige burgemeester/notariswoning Chateau-Ferme Delhaise lopen zelfs (tamme) hertjes rond het huis, net als in het hertenparkje in de tuin van het prachtige landhuis La Hestrale waarbij de inrichting geïnspireerd is op de jacht. Kies je een vakantiewoning aan de bosrand, dan heb je de meeste kans om in de vroege ochtend of avondschemering wild in je tuin te zien, zoals bij Maison Polleur, een landhuis uit de 18e eeuw met kans op ree, wild zwijn, das of vos in de tuin.

Jachthoofdstad St-Hubert
Het najaar staat ook in het teken van de wildgerechten, die prijken op de menukaarten van vele restaurants. In St-Hubert, vernoemd naar de beschermheilige van de jacht, wordt begin september het startsein gegeven voor het jachtseizoen. Dat gaat gepaard met tal van feestelijkheden. Alleen al in een straal van twintig kilometer rond St-Hubert biedt Ardennes Relais ruim honderd vakantiewoningen, waaronder een voormalige smidswoning, statige landhuizen, sfeervolle gîtes en diverse boerderijen.
Jachtvilla
Het aanbod van Ardennes Relais beslaat de hele Ardennen en omvat een variëteit aan vakantiewoningen die geïnspireerd zijn op wild. Nabij La Roche staat de
vakantiewoning Al Bounire, tot de jaren negentig een jachtvilla van een adellijke familie. De jachttrofeeën hangen nog steeds aan de muren van het inmiddels gerenoveerde huis. Het prachtige landhuis is omgeven door een park van drie hectare en van op het terras heb je een uitzicht op het golvende landschap. De sfeer in deze vakantiewoning is authentiek en er is veel comfort met ondermeer een super ingerichte keuken waar ieder die dat wil zijn kookkunsten kan uitleven (www.ardennes-relais.be/BE-6960-09).

Boswachterwoning
In Hergenrath staat een voormalige
boswachterwoning die plaats biedt aan veertien gasten en een jagershuis voor maximum acht personen. Voor paardenliefhebbers is dit dé bestemming, ze kunnen hun eigen paarden meebrengen. Het landhuis uit 1855 behoorde oorspronkelijk tot een kasteel en is nu opgedeeld in onafhankelijke woongedeelten. Deze hebben allemaal een eigen ingang en terras, een ideale plek om te genieten van de herfstkleuren en van het uitzicht op het aangrenzende bos (www.ardennes-relais.be/BE-4728-01 en www.ardennes-relais.be/BE-4728-02).
Ook in Mont, nabij Malmedy, kun je bij Ardennes Relais een vakantie boeken in een vroegere jachtchalet. De Chalet Bonheur is voorzien van alle comfort, er is zelfs een ontspannende jacuzzi met uizicht op de tuin en een deugddoende sauna. Het natuurgebied Hoge Venen ligt dichtbij, er zijn tientallen kilometers bewegwijzerde wandelpaden. Als het wat mee zit kun je er tijdens het najaar wandelen in de sneeuw, want dit is immers het hoogstgelegen plekje van België. Er is plaats voor negen personen in vier slaapkamers (www.ardennes-relais.be/BE-4960-119).
Lodge
Een verblijf in een vakantiewoning waar je geniet van het echte lodgegevoel is zeker tijdens het najaar aantrekkelijk. In Barvaux-sur-Ourthe staat
Comme Nulle Part, een chalet voor twaalf personen, helemaal gebouwd in hout en met een terras naar het zuiden gericht. Er zijn wandelmogelijkheden bij de vleet en je kunt bijvoorbeeld het stadje Durbuy bezoeken waar je beslist zal kunnen proeven van de beste wildgerechten (www.ardennes-relais.be/BE-6940-117).
Dit zijn maar enkele van de duizend vakantiewoningen van Ardennes Relais die je laten genieten van het najaar, van de kleuren waarmee de natuur wordt getooid, van de rust en de stilte, het gezellige comfort, het geluid van de jachthoorns in de verte en van zoveel andere mooie dingen die je in een vakantiewoning op de beste manier kunt beleven.Wat denk jij ervan?