Spot de Big 7 in Nelson Mandela Bay


Toeristen die verblijven rondom Nelson Mandela Bay kunnen vanaf nu ter plaatse een unieke trip boeken om vanaf een boot het schouwspel van walvissen en dolfijnen te laten zien. Hiermee is Nelson Mandela Bay de enige plek ter wereld waar de Big 7 gezien kan worden.

Walvissen en haaien dichtbij
Wie in de Oostkaap in Zuid-Afrika op zoek is naar de Big 7, moet na een bezoek aan Addo Elephant National Park, waar de Big 5 te zien is, doorrijden naar Algoa Bay. Hier kan men de laatste twee dieren van de Big 7 bewonderen: de Southern Right walvissen en de grote witte haai. Dankzij een speciale vergunning is het nu toegestaan om vanaf een boot walvissen te bekijken op een afstand tussen de 50 meter en 300 meter. Dit is mede afhankelijk van hoe de walvis zich beweegt.

Nelson Mandela Bay
Algoa Bay zelf kenmerkt zich door de prachtige baai, een lagune met daarom heen gelegen ca. 40 km uitgestrekte stranden. Het oceaanwater is lekker warm, er kan dus prima gezwommen worden. Ook kan men hier met de boot aanmeren, Algoa Bay heeft een jachthaven met 100 ligplaatsen.
Algoa Bay ligt in Nelson Mandela Bay, welke verder bestaat uit Port Elizabeth, Uitenhage en Despatch. Algoa Bay ligt op steenworp afstand van de havenstad Port Elizabeth, met even verder op Jeffrey’s Bay, St. Francis Bay en Cape St. Francis. Stuk voor stuk plaatsen die het bezoeken meer dan waard zijn. Deze regio heeft veel te bieden voor elk wat wils zoals kastelen en oude gebouwen rond Port Elizabeth, eindeloze stranden, diverse kleine wildparken, een automuseum en er rijdt hier nog een echte stoomtrein.


Wat denk jij ervan?