Thalys op weg naar Düsseldorf, Duisburg en Essen


Vanaf maandag 29 augustus telt het Thalys-netwerk 3 nieuwe bestemmingen: Düsseldorf, Duisburg en Essen. Op die manier versterkt Thalys zijn aanwezigheid in Duitsland en met name in het Rijnland dat ongeveer 12 miljoen inwoners telt. Deze 3 nieuwe steden zijn gelegen in het hartje van het Ruhrgebied, waar Thalys reeds Aken en Keulen aandoet. Düsseldorf, Duisburg en Essen zijn alle drie bijzonder waardevolle steden die echter niet goed gekend zijn bij de Belgen, maar die zich perfect lenen voor een citytrip in het najaar.

Alle dagen van de week
Vanaf 29 augustus, en dit op alle weekdagen inclusief het weekend, kunnen Duitse reizigers ’s ochtends naar Brussel sporen (aankomst om 8u32, vertrek vanuit Essen om 5u12). Er is een dagelijkse terugrit voorzien om 19u28 zodat het mogelijk is een daguitstap te maken (aankomst in Essen om 22u19). Een van de 5 dagelijkse verbindingen tussen Brussel en Keulen wordt verlengd naar Düsseldorf, Duisburg en Essen.
Met een vertrek vanuit Brussel is deze dienstregeling perfect aangepast aan korte verblijven en in het bijzonder lange weekends. De reiziger vertrekt op vrijdagavond om 19u28 vanuit Brussel en komt maandagochtend om 8u32 terug. De drie bestemmingen liggen op amper 2u20, 2u34 en 2u51 van Brussel. Aangezien ze zeer interessant zijn maar redelijk ongekend bij het Belgische publiek zijn ze uiterst geschikt voor een citytrip. Niet in het minst omwille van de zachte prijsjes die Thalys aan deze bestemmingen verbond (vanaf 19 € enkele reis in Comfort 2, en 29 € in Comfort 1 ).

Op het programma:
- in Duisburg, het Museum van Cultuur en van de Stad, gebouwd met rode klinkers en gevestigd in een oude graansilo en een oude meelfabriek ;
- in Düsseldorf, de gekende musea voor Moderne en Hedendaagse Kunst (K20) en (K21), maar tevens de Stiftung Museum Kunstpalast die tentoonstellingen aankondigt als « El Greco en het Modernisme », « Akseli Gallen-Kallela » en « Andreas Gursky » ;
- in Essen, Europese Culturele Hoofdstad 2010, het Red Hot Design Museum, gelegen in het hart van de adembenemende architectuur van het oude mijncomplex van de Zollverein, geklasseerd als Werelderfgoed door de Unesco, de balletten van het Aaltotheater en de evenementen in het Colosseumtheater.

Tickets
De tickets voor deze drie nieuwe Thalysbestemmingen zijn beschikbaar op www.thalys.com, maar ook in de internationale NMBS-stations, de erkende reisbureaus en telefonisch op 070.79.79.79 (0,30€/min.) voor reizen vanaf 29 augustus 2011.
Deze drie nieuwe bestemmingen zijn beschikbaar aan dezelfde prijzen als Aken en Keulen, namelijk
19 € enkele reis in Comfort 2 en 29 € in Comfort 1 (Smoovetarief) - niet omruilbaar en niet terugbetaalbaar, te koop naargelang de beschikbaarheid vanaf 3 maanden voor vertrek.

Comfort
De reizigers die sporen vanuit of naar Essen kunnen genieten van alle comfort van de vernieuwde Thalystreinstellen alsook van de diensten zoals de Wifitoegang aan boord, het aanbod internationale dagbladen, de maaltijd geserveerd aan de zitplaats (inbegrepen in de prijs van een ticket in Comfort 1), de mogelijkheid om Le Salon te reserveren voor vergaderingen en de reservatie van een taxi bij aankomst in Parijs en Brussel.Wat denk jij ervan?