Wandelnetwerk de Merode: 500 km prinsheerlijk stapplezier


De Merode, 500km wandelplezier in een schitterend landschap | (c) De Merode


Domein de Merode serveert een fantastische brok groen in het grensgebied van de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg. Die natuur ontdek je bij voorkeur te voet, met behulp van het zopas voltooide wandelnetwerk.De gloednieuwe wandelkaart presenteert ruim 500 kilometer prinsheerlijk platteland.

Wandelnetwerk de Merode strekt zich uit over 3 provincies (Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg) en 9 gemeenten (Geel, Herselt, Laakdal, Westerlo, Scherpenheuvel-Zichem en Tessenderlo met uitlopers richting Hulshout, Aarschot en Diest). De vlakke Antwerpse en Limburgse Kempen en het heuvelachtige Hageland vormen het fotogenieke decor. Naast heel wat groen - van heidestroken tot loofbossen, van duinengordels tot moerassige turfgronden - stap je tijdens je wandeling langs kastelen, abdijen en pittoreske dorpspleintjes. Met een beetje geluk spot je onderweg een ree, levendbarende hagedis of groene kikker.


Trajecten 

Het wandelnetwerk de Merode omvat ruim 500 kilometer zorgvuldig uitgekozen trajecten. De paden kruisen elkaar bij knooppunten. De rechthoekige rood-witte borden met nummers en de infoborden houden je onderweg op het juiste pad. 

Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart, gemaakt in waterbestendig en scheurvrij polyartmateriaal, stippel je thuis diverse wandelingen-op-maat uit. Een heel gebruiksvriendelijk systeem voor zowel de recreatieve als doorgewinterde stapper.


Inspiratieboekje

Het bijbehorende inspiratieboekje bevat onder meer 6 aantrekkelijke suggestielussen, praktische informatie (ook voor de minder mobiele wandelaar) en tips voor fijne intermezzo’s, zoals een klompenbelevingspad.


Een tweede brochure presenteert enkele lokale verenigingen en ondernemers die je kunnen helpen bij het uitstippelen van een boeiende dag in het wandelgebied de Merode.   

De kaart van het wandelnetwerk de Merode (8 euro) is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van bovenvermelde gemeenten. Online bestellen kan via www.antwerpsekempen.be, www.toerismevlaamsbrabant.be en www.toerismelimburg.be.


Wat denk jij ervan?