Zeg 'neen' aan post-vakantieblues


Geen betere manier om de post-vakantieblues een halt toe te roepen dan een nieuwe reis in het vooruitzicht! Door het meeste uit een getrouwheidsprogramma te halen, ben je sneller ter plaatse dan je verwacht.
Hoewel de mogelijkheid om je miles in te wissen voor een vlucht naar een exotische bestemming of de gedroomde familievakantie de grootste reden blijft waarom reizigers zich lid maken, zijn er nog tal van andere voordelen om van te profiteren. Een getrouwheidsprogramma van vandaag lijkt immers in niets meer op wat het was in 1980, bij haar ontstaan, toen je miles verzamelde en eenvoudigweg weer inwisselde. Trouwe reizigers worden nu beloond in een flexibel en gesofisticeerd systeem. Je verzamelt trouwens niet alleen miles op vluchten van de eigen carrier maar eveneens bij de partnermaatschappijen of zelfs hotels.

Vijf tips om het meeste uit je getrouwheidsprogramma te halen:
1. Begrijp de voordelen. Frequent flyers verzamelen air miles met hun lidmaatschap. Die miles kunnen ingewisseld worden voor upgrades en gratis vluchten. Echter, elk getrouwheidsprogramma biedt daarnaast nog specifieke bijkomende voordelen. Zo verzamel je als Executive Club lid bij British Airways niet alleen miles, je ontvangt ook tier points, die bijdragen tot het niveau van je lidmaatschap: Blue, Silver of Gold. Elke tier heeft zijn eigen voordelen. Gold en Silver leden hebben bijvoorbeeld toegang tot meer dan 250 lounges wereldwijd, inclusief de spraakmakende Terraces Lounges in Terminal 5 op London Heathrow. Andere voordelen zijn prioriteit op de wachtlijst en het gebruik van Fast-Track Arrivals op London Heathrow, wat tot 30min kan uitsparen om van het vliegtuig te stappen en je verdere reis aan te vatten.
2. Optimaliseer je potentieel. Als lid van een getrouwheidsprogramma spaar je miles bij elke keer dat je aan boord gaat. Dat is echter niet de enige manier om je account te spijzen. Executive Club leden bekomen miles op zowel vluchten bij de 12 onewold partners als bij partners wereldwijd in autoverhuur, hotels, winkels en zelfs kredietkaarten. Hierdoor kwalificeer je vroeg of laat sowieso voor een gratis vlucht. Gezinsleden (tot zeven personen) kunnen bovendien in één account sparen. Een andere manier om snel miles te verkrijgen, is door te reizen in een premium klasse: in World Traveller Plus krijg je tot 25% meer miles, in Club World 50% en zelfs 100% in First.
3. Verwen jezelf. Miles kunnen ingewisseld worden voor tickets of een upgrade in een hogere klasse. Bij British Airways kan dit zowel op BA-vluchten als bij de 12 oneworld partners.
4. Beheer je account. Makkelijk: je kan je account online beheren om je overzicht in het oog te houden, reservaties te maken, missende miles op te vragen of bijkomende miles aan te kopen. Als British Airways Executive Club lid kan je zelfs miles cadeau geven aan een ander Executive Club lid.
5. Blijf geïnformeerd. Af en toe doen luchtvaartmaatschappijen iets extra om hun trouwe klanten te belonen. British Airways organiseert op dit moment een Turbo Charge actie waarbij leden tot 200.000 bonusmiles kunnen verzamelen, afhankelijk van de klasse waarin ze reizen en van hun tier. Dergelijke acties worden aangekondigd in de Executive Club nieuwsletter, per e-mail en op je online account.
British Airways Executive Club getrouwheidsprogramma telt wereldwijd zes miljoen leden. Zelf lid worden? Klik hier.
Voor meer informatie over British Airways, Turbo Charge én de zomerkoopjes: www.ba.com en www.ba.com/turbomiles

Wat denk jij ervan?