Zonder stress op de piste


Wintersportfanaten voelen het al kriebelen: het nieuwe skiseizoen komt er weer aan. Plan de Corones/Kronplatz in Zuid-Tirol pakt uit met enkele belangrijke vernieuwingen aan zijn infrastructuur. Zo wordt de langverwachte spoorverbinding vanuit Brunico/Bruneck in werking gesteld, worden enkele van de belangrijkste skiliften vernieuwd en opent de gloednieuwe skipiste en –lift RIED. Kronplatz maakt deze winter meer dan ooit zijn naam waar als maakt dé wintersportberg voor heel de familie.

Trein
Niets zo onprettig als in de file staan op vakantie. Aanschuiven om de parking aan de skilift te bereiken of voor elke kabelbaan is dan ook een echte domper op je vakantiegemoed. Verleden tijd in Kronplatz. Naast de auto of skibus kan je het skigebied nu ook per trein bereiken vanuit Brunico. Dat betekent minder verkeer en een betere verbinding tussen de skiberg en de verder gelegen gemeentes. Bovendien verbindt de spoorbaan Kronplatz in 30min met de skigebieden van de Sextner Dolomieten, voor nog meer skiplezier.
Wintersporters kunnen bovendien hun wagen echt thuis of aan het hotel laten tijdens hun verblijf. Dankzij de Ski Mobility Dolomitespas - een ticket voor het openbaar vervoer in heel Zuid-Tirol, die je samen met de skipas kan aanschaffen - reis je een hele week voor slechts € 6 over heel de regio.
Groter piste-aanbod
Dit winterseizoen opent de nieuwe skipiste en -lift Ried. Met een liftcapaciteit van 3.200 pers./u en een piste van 7km met 1.355m hoogteverschil wordt het winteraanbod van Kronplatz opnieuw duchtig uitgebreid.
Daarnaast is ook de kabellift Miara vernieuwd. Deze telt nu moderne kabines met 8 zitplaatsen (in plaats van 12 zoals voorheen.) Dankzij een snellere verbinding (6m/s ipv 5m/s) blijft de capaciteit gelijk maar stijgt het comfort aanzienlijk. Ook de kabines van Col Toron zijn vernieuwd. Ook bij deze gondola daalt het aantal zitplaatsen van 11 naar 9, maar door een versnelde verbinding brengt de lift nu 2.600 pers./u naar boven, en dat in meest aangename omstandigheden. Je hoeft alleen maar van het uitzicht te genieten!
Ook het aanbod voor niet-skiërs wordt uitgebreid: langlaufers verheugen zich op de opening van de nieuwe langlaufpiste bij Kronplatz-Gipfel.
Kronplatz is traditioneel een geliefde bestemming bij de Belgische families. Het uitgebreide aanbod aan pistes voor elk niveau, talloze faciliteiten en kwalitatieve accommodatie in elke categorie staan garant voor een heerlijke gezinsvakantie. Het betoverende uitzicht boven op de Kronplatz is alleen maar de kers op de taart.
www.kronplatz.com


Wat denk jij ervan?