Zus en broer zien mekaar voor 't eerst in China


Dankzij de proactieve houding van een Oadreisleider tijdens een groepsrondreis in China, heeft mevrouw Theng uit Rotterdam haar verloren gewaande broer voor het eerst ontmoet. Julius ter Haar, algemeen directeur Oad Groep: “Dit is het allermooiste voorbeeld dat Oad er altijd naar streeft om de vakantieverwachtingen van zijn klanten te overtreffen.”

Bijzondere wending
De 28-daagse rondreis door China van mevrouw Theng kreeg na drie weken reizen een wel heel bijzondere wending toen zij terloops Oadreisleider Albert Lennartz vertelde over haar broer in China die ze nog nooit had gezien. Beiden zijn geboren in Indonesië. Toen haar broer 4 jaar was, heeft hun vader hem meegenomen naar China en de broer is nooit meer naar Indonesië teruggekeerd. De vader pendelde regelmatig op en neer tussen deze twee landen en mevrouw Theng kwam in Indonesië ter wereld. Later emigreerde mevrouw Theng naar Nederland en het enige levensteken van haar tien jaar oudere broer was een brief die zij 30 jaar geleden ontving.

Eerste ontmoeting
Na het horen van dit verhaal ging de Oadreisleider, samen met een lokale gids, met deze gegevens aan de slag gegaan. Ze snel boekten snel succes door telefonisch in contact te treden met de zoon van haar broer. Mevrouw Theng’s broer bleek nabij Xiamen te wonen, op grote afstand van waar de groep zich bevond. Dat weerhield hem en zijn familie er niet van om spontaan de Oadgroep na te reizen naar Guangzhou. Daar zagen broer en zus elkaar voor het eerst in hun leven, zij 69 en hij 79.
De hereniging van mevrouw Theng met haar broer maakte de rondreis door China voor haar en haar reisgenoten – die enorm met haar meeleefden - tot een onvergetelijke ervaring. Mevrouw Theng is ondertussen terug in Nederland.


Wat denk jij ervan?