De herfstkleuren van CorsicaWie wil genieten van een kleurrijke herfst reist naar Corsica, niet alleen omdat het najaar in L’Ile de Beauté uniek is maar ook omdat ferryspecialist SNCM nu uitpakt met heel aantrekkelijke tarieven.
Waarom die kleurenpracht in Corsica zo bijzonder is, heeft met het klimaat te maken. De zomer duurt tot ver in het najaar met aangename, warme temperaturen overdag en frisse nachten. Precies die temperatuurverschillen zorgen voor een fantastisch kleurenpalet dat nog eens zo mooi wordt onder een stralende zon.

Voordelen
Reizen naar Corsica in het najaar biedt nog meer voordelen. Het hoogseizoen is achter de rug en op alle mooie plaatsen zijn er slechts een handvol toeristen. Stranden zijn bijna verlaten en langs de wandelpaden ontmoet je hooguit enkele andere wandelaars. In de restaurants is het rustig, wachttijden zijn er niet, reserveren is helemaal niet nodig en bovendien is de herfst de beste periode van het jaar om de typische producten van Corsica te proeven, al dan niet verwerkt in streekgerechten. Het is de tijd van de druivenoogst en ook in de kastanjebossen worden de vruchten verzameld. Je kunt ze proeven in kastanjebrood en taarten en er is zelfs een kastanjelikeur.

Schitterend
Hoeft het nog gezegd dat l’Ile de Beauté zijn naam allerminst heeft gestolen? Dit schitterende eiland is in zijn geheel een natuurpark, zowel het binnenland als de kust. De sfeervolle dorpen en levendige steden met hun grote culturele schatten kunnen iedereen bekoren. Corsica is trouwens een reisbestemming voor elk type reiziger, voor de natuurliefhebber, kunstminnaar, actieve vakantieganger, genieter van rust en stilte, van wellness en gastronomie.
Vanuit Zuid-Frankrijk vaart de ferrymaatschappij naar verschillende Corsicaanse havens en wie in de komende weken en maanden boekt, kan de oversteek maken aan heel aantrekkelijke tarieven.

Praktisch
Voor alle reizen met vertrek uit Marseille en naar eender welke Corsicaanse haven, gelden vanaf 15 september tot 31 december 2011 volgende tarieven:

Forfait h/t voor één persoon: € 100

Forfait h/t voor twee personen: € 150

Forfait familie h/t – drie of vier personen - € 200

Forfait auto: € 80

Haven van aankomst en afreis op Corsica mogen verschillen

Info en reserveringen:

*SNCM, AGORA Galerij, Grasmarkt 105/bus 10, 1000 Brussel
* Tel 02-5490880, Fax 02-513 4137, email
resa.benelux@sncm.fr

* www.sncm.be

* De SNCM brochures met dienstregelingen en tarieven 2011 zijn tevens bij de reisagent.Wat denk jij ervan?