Herfstwandelen in Wales


Het najaar is de ideale periode voor een wandelvakantie. Op veel plaatsen is het dan minder warm en de natuur vertoont een buitengewoon kleurenpalet. Wie het allermooiste wil zien, reist naar Wales. Met zijn onvoorstelbare natuurpracht en tal van bezienswaardigheden langs bewegwijzerde paden, met aantrekkelijke verblijfplaatsen en een rijke gastronomie.
Eigenlijk is Wales één groot natuurgebied, waarvan grote delen ook beschermd gebied zijn, zoals het Snowdonia National Park en het Brecon Beacons National Park .
De kust is ronduit fascinerend met prachtige zandstranden,steile rotsklippen en daartussen schilderachtige vissersdorpen en stadjes waar de typisch Welshe sfeer kan worden geproefd. Het binnenland imponeert met duizend meter hoge bergen, rivieren die zich een weg banen door groene, bosrijke dalen en uitgestrekte weidegronden met tienduizenden schapen.

Indian Summer
Het najaar in Wales heeft milde temperaturen en niet zelden zijn de maanden september en oktober ook droog, net als in een Welshe Indian Summer. De wandelaar kan alle kanten op, want er is een gigantisch netwerk van bewegwijzerde paden. Makkelijke wandelingen, dagtrips, lange afstandspaden die Wales van noord naar zuid en van oost naar west doorkruisen behoren tot de mogelijkheden.

Opening indrukwekkend Wales Coast Path
Het netwerk van wandelpaden wordt steeds verder ontwikkeld. In mei 2012 zal het Wales Coastal Path officieel worden geopend. Er is jaren aan gewerkt over een afstand van maar liefst 850 kilometer. Het pad loopt van Chepstow in het zuiden tot Queensferry in het noorden en het is de eerste wandelroute ter wereld die de kust van een land volledig ontsluit. Langs de route krijgt de wandelaar het mooiste van Wales te zien: 12 natuurparken, 18 middeleeuwse kastelen, 41 stranden met het Ecolabel Blauwe Vlag, de steden Cardiff, Swansea en Llandudno. Sommige delen van de route zijn toegankelijk voor fietsers, paardrijders en ook voor minder valide personen. Om het hele Wales Coastal Path te lopen zijn 70 dagen nodig maar uiteraard kunnen ook stukken van de route worden verkend.


Wat denk jij ervan?