Jong Keukengeweld zoekt jonge genieters


De Vlaamse eet- en tafelcultuur is een eigentijdse toeristische troef. Regio’s en steden tellen een groot aantal talentvolle chefs. Met Jong Keukengeweld presenteert Vlaanderen Lekker Land de jongste garde. Van 1 oktober tot en met 15 november kunnen jongeren tot en met 30 jaar genieten van een gastronomisch driegangenmenu aan €45 bij 48 jonge topchefs. 8 topgastronomische adresjes zijn gelegen in Oost-Vlaanderen.

Vlaanderen Lekker land
Met het concept, dat ontstond in de schoot van Westtoer, wil Vlaanderen Lekker Land de jonge Vlaamse topchefs (maximum 35 jaar) voluit in de kijker plaatsen. Het gastronomisch driegangenmenu ‘Jong Keukengeweld’ kan in de 48 restaurants gereserveerd worden voor jongeren van minstens 18 en maximum 30 jaar. Het bijzondere menu kost 45 euro per persoon, inclusief aangepaste wijnen/bieren en water. Het volledige aanbod en de menu’s van de 48 chefs staan vermeld op
www.vlaanderenlekkerland.be. Iedere chef wordt gepresenteerd met tekst en beeld. Met ‘Jong Keukengeweld’ kunnen jongeren kennis maken met de eigentijdse en streekgebonden gerechten van de jonge chefs.
Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen werden 8 jonge topchefs geselecteerd: Wouter Van der Vieren van sterrenrestaurant Clandestino in Temse, Olivier Jolie van Two Cooks in Zo
ttegem, Frédéric Van Quaethem van Bresca in Haaltert, Jeroen Verhoye van D’Hulhaege in Deinze, Ann De Roy van Pand 19 in Geraardsbergen, Jan Supply van Deauville in Kluisbergen, Bernard Baudewijns van Steendam 66 in Gent en Jens Vandecasteele van Otus in Wetteren.

Flanders for foodies
Naast de ruime promotie in Vlaanderen wordt ook gecommuniceerd in de ons omringende landen. Op 1 oktober start in samenwerking met Toerisme Vlaanderen de imagocampagne ‘Flanders for Foodies’.
De jonge chefs fungeren als rolmodel voor de Vlaamse, innovatieve en eigentijdse gastronomie. De jonge chefs bewijzen dat Vlaanderen een gastronomische topbestemming is. De Engelstalige website
www.flandersforfoodies.be bundelt de uitgebreide informatie.

Koppel je gastronomisch etentje aan een verblijf in Vlaanderen Vakantieland!
Ook Toerisme Vlaanderen lanceert een actie rond 'Jong Keukengeweld'. De Vlaanderen Vakantielandganger wordt uitgenodigd om zijn gastronomisch etentje uit te breiden tot een gastronomisch weekend. Nagenieten van een heerlijke maaltijd doe je immers best in een logies in de buurt van het restaurant. Daarom wordt in deze actie niet alleen aandacht geschonken aan de chefs, maar ook aan de toeristische informatie uit de streek. Meer info op
www.vlaanderen-vakantieland.be
www.vlaanderenlekkerland.be


Wat denk jij ervan?