New York viert verjaardag Vrijheidsbeeld en herdenkt 9/11Met de viering van de 125e verjaardag van het Vrijheidsbeeld en de herdenking van 9/11 is het een bijzonder jaar voor New York City. Daarnaast zijn de wintermaanden elk jaar een druk seizoen voor de stad, waarbij veel gebeurt in de vijf wijken van New York. De stad biedt een scala aan voorstellingen, parades en andere feestelijke evenementen. Van de traditionele Thanksgiving Day Parade van warenhuis Macy’s en de Tree Lighting feesten tot bijzondere exposities en winterse tentoonstellingen.
NYC & Company, het officiële marketing en toerisme bureau voor de stad New York, zet alle evenementen op een rijtje.

Kerst
De winter –en in het bijzonder de kerstperiode- is bij uitstek een goede gelegenheid voor een bezoekje aan New York. Iedereen kent de beelden van de jaarlijkse Macy’s Thanksgiving Day Parade waarbij de Kerstman zijn intrede doet. Een ander winters paradepaardje is The Rockefeller Center Christmas Tree Lighting. Op 30 november zullen de lampjes weer worden ontstoken. Daarnaast zijn de etalages van winkelcentra als Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman en Barneys extra versierd tijdens de feestdagen en zijn er diverse kerstmarkten bij bijvoorbeeld Columbus Circle en U nion Square. Minder bekend, maar zeker de moeite waard zijn de Lights of Dyker Heights in Brooklyn. De beste versieringen zijn te vinden tussen 83rd en 86th Streets tot 11th en 13th Avenue. Kerst en kidsNew York biedt tal van mogelijkheden. Zo organiseert het Bartow-Pell Mansionmuseum in The Bronx verschillende kinderactiviteiten tijdens hun Annual Holiday Family Day, inclusief een meet-and-greet met de Kerstman. Verder is het klassieke Peter Pan sprookje te zien in Cathy Rigby is Peter Pan bij The Theater at Madison Square Garden en presenteert Radio City Music Hall voor de 79e keer Christmas Spectacular, een show met optredens van de wereldberoemde Rockettes. Deze show blijft bezoekers van alle leeftijden verrassen en is dus ideaal uitstapje voor het hele gezin. Bezoek ook het beroemde Big Apple Circus, met dit jaar alweer de 34ste s how, genaamd Dream Big!

Culturele en culinaire Kerst
Dé kerstklassieker The Nutcracker van George Balanchine is te zien van 25 november t/m 31 december bij het New York City Ballet. Daarnaast biedt New York nog talloze voorstellingen, concerten en shows, o.a. bij The Metropolitan Museum of Art en het Time Warner Center. Voor een culinair hoogtepunt rondom de feestdagen is hotel Le Parker Meridien een aanrader. Van 1 december 2011 t/m midden januari 2012 wordt hier het Gingerbead Extravanganza gehouden. Lokale patisserie chefs tonen op grote schaal hun banketkunsten, toegang is één dollar. Bezoekers maken bovendien kans op prijzen. Alle opbrengsten van dit evenement worden gedoneerd aan het goede doel City Harvest.


Wat denk jij ervan?