Nieuwe technologie neemt vliegende start


British Airways neemt een vliegende start met nieuwe technologieën, niet alleen voor haar passagiers maar ook voor het cabinepersoneel. De carrier lanceert de nieuwe Facebookapplicatie Perfect Days, waarmee haar passagiers makkelijk informatie over hun reisbestemming kunnen inwinnen. Daarnaast rust BA haar cabinepersoneel uit met een iPad, om zo de dienstverlening te verbeteren en de vluchtervaring te optimaliseren.
Perfect Days
British Airways streeft er continu naar de reiservaring voor haar passagiers te perfectioneren en lanceert daarom de nieuwe Facebookapplicatie Perfect Days. De applicatie doet wegdromen over je vakantiebestemming en biedt tal van tips en tricks van het BA cabinepersoneel. Dankzij hun jarenlange reiservaring kennen zij de plaatselijke gewoontes immers als geen ander. De nieuwe app stelt deze informatie ter beschikking van de reiziger, die een selectie kan maken naargelang zijn/haar interesse. Tenslotte kan je er niet alleen zelf leuke ideeën opdoen; het is ook mogelijk je eigen ervaringen met anderen te delen.
Inflight service
British Airways investeert in de nieuwste technologieën en rust haar cabinepersoneel uit met de iPad. Deze stelt hun in staat om een duidelijker beeld te krijgen van de persoonlijke behoeften van de passagiers alsook een beter inzicht in zijn/haar vorige reisbestemmingen. Zo kan British Airways steeds een optimale en persoonlijke service voor haar klanten garanderen.
Door middel van de iPad weet het cabinepersoneel meteen waar elk passagier zit, met wie ze reizen en of bepaalde passagiers speciale wensen hebben tijdens de vlucht. De crew kan er ook tijdschema’s, veiligheidsvoorschriften en andere noodzakelijke informatie op raadplegen. Mogelijke problemen kunnen bovendien direct met het grondpersoneel afgepunt worden. BA maakt op deze manier komaf met de papieren passagiersrollen die tot heden gebruikt werden en optimaliseert zo het boarden.
De iPad wordt momenteel getest door een 100-tal cabineleden en wordt positief onthaald door de passagiers. Verwacht wordt dat de iPad verder uitgerold zal worden bij alle BA senior crewleden tijdens de komende maanden.


Wat denk jij ervan?