Twee miljoen bezoekers op Cuba


Wat al enkele jaren aan de gang is in Cuba, wordt dit jaar voortgezet: het aantal reizigers naar het Caribische eiland blijft ook in 2011 fors stijgen.
Al voor het achtste jaar op rij blijft de groeitrend aanhouden want op 17 september 2011 werd de kaap van twee miljoen bezoekers overschreden. Dat is maar liefst 32 dagen vroeger dan in 2010.

World tourism destination

De toeristische autoriteiten van Cuba geraken stilaan gewoon aan de groei van het toerisme in hun land, hetgeen niet wegneemt dat ze maar al te graag met het resultaat van dit jaar uitpakken en hierbij ook een aantal zaken vaststellen. Cuba is een ‘world tourism destination’ geworden met niet alleen een groei van het aantal reizigers maar ook een toename van het terugkeerbezoek.
Ongetwijfeld zijn de goede resultaten het gevolg van de grote authenticiteit van Cuba, een unieke eigenheid die werd bekrachtigd door de promotionele campagne Authentic Cuba.

In 2011 werd een belangrijke groei genoteerd vanuit Canada, Rusland en Zuid-Afrika. Ook het binnenlands toerisme gaat er sterk op vooruit. Canada blijft voor Cuba de belangrijkste markt, gevolgd door Groot-Brittannië als partner nummer één in Europa. Daarna komen Italië, Spanje, Frankrijk, Duitsland, Mexico, Argentinië en Rusland.

Winterseizoen
Cuba mikt bij de start van het winterseizoen 2011-2012 op een doorgezette groei met het engagement een toerisme te realiseren gekenmerkt door vrede, gezondheid, zekerheid, vertrouwen voor de toeristen ‘die ons kiezen’.

Toeristische dienst van Cuba, Bierstraat 12 B, NL 3011 XA Rotterdam, T 00 31 102 136 403, info@nunaarcuba.nl www.autenticacuba.com : in het Engels, Frans, Duits, Spaanse, ItaliaansWat denk jij ervan?