Tweede Veel Luwe Smultour in de IJsselvallei


Al fietsend ontspannen en genieten van de Veluwse natuur én tegelijk proeven van eerlijke Veluwse streekproducten. Dat biedt de Veel Luwe Smultour. Na het succes van de eerste Veel Luwe Smultour op de Noord-Veluwe is er nu een tweede route ontwikkeld in de IJsselvallei, die vanaf 10 september kan worden gefietst.


38 kilometer
De IJsselvalleiroute, met een lengte van 38 kilometer, leidt door een bijzonder natuurgebied in het oostelijke deel van de Veluwe. De route voert onder meer over pittoreske landweggetjes, door kleine dorpjes en langs de IJssel, ook wel de mooiste rivier van Nederland genoemd. Onderweg zijn er vijf verschillende pleisterplaatsen. Hier kun je afstappen om even bij te komen én te genieten van pure Veluwse seizoensproducten. Stuk voor stuk vervaardigd door gepassioneerde ondernemers. Proef ambachtelijk krentenbrood gebakken door bakkerij Bril, een fruitig glaasje sap bij Hof van Twello, gekonfijte cranberries geteeld door boerderij De Kolke, smakelijke blokjes Wilpenaer kaas gemaakt door boerderij Den Hoek en een lekker kopje koffie met koek bij museumcafé De Kribbe.

Veel Luwe
In de Veel Luwe Smultour werken vijf bedrijven samen die zijn aangesloten bij Veel Luwe, het paraplumerk voor streekproducten van Veluwse bodem. Veel Luweproducten ademen de sfeer uit van tijd en aandacht, van duurzaamheid en kwaliteit. Veel Luwe is een initiatief van het Veluws Bureau voor Toerisme.

Openingstijden deelnemende bedrijven
De route kan van maandag tot en met zaterdag elke dag tussen 9.00 en 17.00 uur worden gefietst. Zon en feestdagen gesloten. Vooraf aanmelden is niet nodig. Niet alle bedrijven zijn echter elke dag of de gehele dag open.

Startpunten, fietsverhuur en prijs
Je kunt starten bij Hof van Twello, Rijksstraatweg 17, Twello, museumcafé De Kribbe, Weerdseweg 6a, Wilp en boerderij Den Hoek, Leemsteeg 23, Wilp-achterhoek). Bij Hof van Twello is het mogelijk fietsen te huren (vooraf reserveren noodzakelijk.) Alle startpunten beschikken over ruime en gratis parkeerplaatsen. De routekaarten zijn verkrijgbaar bij genoemde startpunten en bij de meeste VVV’s op de Veluwe. De routekaart kost € 11,50 p.p. en geeft recht op vijf traktaties (kinderen tot en met acht jaar gratis onder begeleiding van één betalende volwassene).

www.veelluwe.nl


Wat denk jij ervan?