Vijf keer per week rechtstreeks naar Aruba


Van eind oktober 2011 af vliegt KLM iedere week vijf keer rechtstreeks van Amsterdam naar Aruba. In dezelfde Caribische richting gaat het maar liefst negen keer per week naar het nabijgelegen Curaçao. De vertrekuren op Schiphol gaan steeds in de namiddag was een vlotte treinverbinding vanuit Antwerpen en/of Brussel mogelijk maakt.

Vrolijk
KLM (Schiphol) gaat iedere dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag de lucht in met richting Oranjestad (Queen Beatrix Airport) op Aruba. Wie naar Curaçao (Hato) wil, kan daarenboven ook op maandag en zaterdag (telkens twee vluchten) in Schiphol terecht. De andere dagen is er één luchtverbinding.
Aruba is meer dan een vrolijk vakantie-eiland. Er valt van alles te ontdekken. Vakantiegangers die op het eiland verblijven, kunnen er zich laten omringen met de luxe van de beste hotels ter wereld. Ze kunnen Aruba ook op eigen houtje verkennen. Tegenover de moderne voorzieningen aan de beschutte zijde van het eiland staan de natuurlijke en historische bezienswaardigheden aan de windzijde van het eiland.

Altijd zomer
De grootste aantrekkingskracht van Aruba gaat echter uit van de plaatselijke bevolking. Gasten worden overal hartelijk onthaald. De 100.000 Arubanen delen hun eiland graag met hun bezoekers en laten hen door middel van folklorefestivals, exposities en het feestelijke carnaval kennismaken met de unieke Arubaanse cultuur.
Aruba ligt in het hart van het zuidelijk Caribisch gebied op 24 kilometer voor de kust van Zuid-Amerika. Het eiland is 32 kilometer lang en op het breedste punt 10 kilometer breed.
Op Aruba is het altijd zomer en regent het bijna nooit. Overdag is het gemiddeld 28 °C. Het verschil tussen de maximum- en minimumtemperatuur en de zomer- en wintertemperatuur is slechts 2 °C.
Aruba verwelkomt jaarlijks bezoekers van over de hele wereld. Het merendeel van de ruim 700.000 toeristen die elk jaar op het eiland verblijven, komt uit de Verenigde Staten maar er komen ook veel toeristen uit Europa en Zuid Amerika naar Aruba.et eiland is ook een populaire aanloophaven voor cruiseschepen.
In België kan je voor reizen naar Aruba terecht bij de touroperators Odysseus, Travel World, Enjoy Paradise, Exclusive Destinations en Rainbow.
www.aruba.comWat denk jij ervan?