Wales is originele herfstbestemming


Een prachtig uitzicht over de oceaan in Wales | (c) CC0

Wie uitkijkt naar een buitengewone bestemming voor een najaarsvakantie, moet Wales zeker in overweging nemen. De kleurrijke natuurpracht, zowel langs de kust als in het binnenland, de rust en de stilte, maar ook de tradities en de authenticiteit, maken van Wales een ongewoon sfeervolle bestemming. Wandelaars en fietsers vinden er de meest kleurrijke herfstdecors.

Bewegwijzerd

Wandelaars hebben in Wales ongekende mogelijkheden want het netwerk van bewegwijzerde wandelpaden behoort tot de beste van Europa. Dichtbij elk hotel of Bed and Breakfast is er een wandelpad dat je meteen de natuur invoert. Zo kun je tijdens de herfst het bewegwijzerde coastal path volgen dat de totale kust van Wales omsluit. 

Het Coastal Path in Wales, kilometers wandelen langs de kust | CC0

Het is er rustiger dan tijdens de zomermaanden en de echte natuurliefhebbers raken ongetwijfeld in de ban van de spectaculaire natuurelementen, van de golven die uiteenspatten op de rotsklippen, tot de meeuwen die zweven op de wind en de machtige wolkenformaties. Een van de mooiste wandeltrajecten loopt langs de kust van de LLyn Peninsula. Het is een oude pelgrimsroute, bezaaid met cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Mountainbiken

Van het binnenland van Wales is vooral het Snowdonia National Park bekend met ook daar wandel-, fiets- en mountainbikemogelijkheden bij de vleet. De bossen van Snowdonia zijn tijdens de herfst fabelachtig mooi. Onderweg raap je noten, kastanjes en ‘s avonds kun je in een van de vele sfeervolle restaurantjes de typische wildgerechten proeven.

Immense uitzichten in Snowdonia National Park | CC0

Veilig fietsen met de kids

Voor een shortbreak met de kinderen kun je in Wales veilig fietsen op de meer dan 500 km autovrije fietsroutes. Hoewel Wales heuvelachtig is zijn de fietspaden voor iedereen toegankelijk, zoals de route door Elan Valley, aangelegd op een oude spoorwegberm. Op deze makkelijke tocht door indrukwekkend natuurschoon zie je zelfs wilde dieren. Ook langs het Millennium Coastal Park is er een verkeersvrij traject. Vanaf Pembrey fiets je langs mooie stranden, goed voor de kinderen om te spelen, voor een schelpenjacht of voor een picknick, wie weet in de herfstzon.

Droomkastelen

Wales is een op en top familievriendelijk land en je kunt er op vele plekken verblijven en excursies maken door het mooie landschap, naar gezellige stadjes waar iedereen, en zeker de kinderen, als aan de grond genageld staan bij het zien van de machtige kastelen. Reis bijvoorbeeld naar Conwy castle of naar Caernarforn om de castles te bewonderen die als het ware uit de stripverhalen zijn geplukt. Het bezoek aan die vele kastelen is bovendien aantrekkelijk geprijsd met de kastelenpas die je overal kunt aanschaffen.

Imposante kastelen van Conwy in Wales | CC0

Evenementen en arrangementen

Kijk voor de herfstvakantieperiode beslist in de evenementenkalender. Er is zoveel te doen en beleven en heel wat feesten hebben een traditioneel karakter, waardoor je de eigenheid van het land en van de Welshmen beter leert kennen. Zo is een bezoek aan een van de vele streekmarkten een aanrader en een rit met een oude stoomtrein hoort eveneens op het programma. Er worden in alle streken van Wales arrangementen aangeboden waardoor je ook vrij snel een reisprogramma kunt samenstellen. Daarnaast is Wales makkelijk bereikbaar met de auto, de trein en het vliegtuig.


Wat denk jij ervan?