Kaapstad verwacht groei toerisme


Het zomerseizoen is begonnen in Kaapstad! En dat betekent meer toeristen die deze metropool bezoeken. De toeristische bedrijven voorspellen betere zaken te doen dit seizoen. Onlangs werd er een poll gehouden waarbij 57% van de eigenaren van een accommodatie verwacht een hogere bezettingsgraad te hebben in het seizoen 2011/2012 ten opzichte van 2010.

Groei
Het is lastig om in deze turbulente economische tijden een voorspelling te doen. Het aantal last-minute boekingen stijgt en het toerisme heeft een positieve groei van 4% wereldwijd (2011). Met name de maanden oktober en november kenden een groei in het aantal boekingen bij accommodaties in Kaapstad. De stad is voortdurend bezig om nieuwe markten te benaderen in opkomende markten.
Kaapstad ziet in een groei in het aantal toeristen uit India en Brazilië. De meeste toeristen die Kaapstad bezoeken, komen traditiegetrouw nog steeds uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland. Het aantal binnenlandse aankomsten op Cape Town International Airport stond in november nog op 3 133 671 ten opzichte van 3 333 886 in 2010.
Cape Town Tourism CEO, Mariëtte du Toit-Helmbold voegt hier aan toe: "In deze markt is het geven van advies van grote waarde. De toeristen moeten een goed gevoel hebben bij het geld dat ze besteden. Toeristen shoppen om de beste prijs te krijgen bij het boeken van accommodatie, attracties en rondleidingen. Online tools, zoals Tripadvisor, spelen daarbij een grote rol. Cape Town wil graag het aantal toeristen handhaven op het huidige niveau. De onderscheiding voor de World Design Capital 2014 en de Tafelberg als nieuw 7de wereldwonder dragen ongetwijfeld bij aan de positieve groei van het toerisme in 2012."“

Tafelberg
Cape Town heeft geïnvesteerd in een nieuwe marketingcampagne om het lokale en internationale toerisme te stimuleren. De eerste reacties waren zeer positief en we verwachten dat deze campagne Kaapstad in 2012 nog beter op de toeristische kaart zet en een impuls geeft aan de Kaapse economie!”

Wat denk jij ervan?