Nieuwe reisgids voor Dhofar, Oman


De toeristische belangstelling voor het sultanaat Oman, een droombestemming in het Midden-Oosten, wordt met de dag groter. Steeds meer mensen ontdekken de culturele schatten en het natuurschoon van dit land. Daarenboven zorgen een veilige omgeving en een gastvrije bevolking voor een nog grotere aantrekkingskracht.

Reisgids
Met de uitgave van een nieuwe reisgids kunnen toekomstige reizigers naar Oman zich nu extra informeren. De Belgische journaliste en schrijfster Maria Dekeersmaeker verblijft al vier jaar in het zuiden van Oman en raakte zodanig in de ban van deze regio dat ze haar kennis en ervaringen neerschreef in een nieuwe reisgids.
“The DNA of Salalah, Dhofar. A Tourist Guide” telt 191 pagina’s en is geïllustreerd met 57 foto’s. De reisgids staat boordevol interessante informatie die een reis of een verblijf in het sultanaat alleszins aan betekenis doet winnen. De auteur voert de lezer naar de wereld achter de bezienswaardigheden. Je krijgt boeiende informatie over talloze aspecten van Oman: het milieu en de ecosystemen, de symboliek, de rituelen, de cultuurhistorische achtergronden, de woestijn, de ‘community art’, de traditionele muziek en er is zelfs een hoofdstuk over ‘de ziel van de kameel.’
Deze en nog veel meer boeiende info leidt de lezer, de reiziger binnen in de fascinerende wereld van Oman en zijn vriendelijke bewoners.
Maria Dekeersmaeker heeft de informatie zorgvuldig verzameld, is te rade gegaan bij tientallen Omani - kunst- en cultuurliefhebbers, historici, archeologen - en heeft deze kennis aangevuld met haar eigen ervaringen, die van een Europese westerling tijdens een langdurig verblijf in het zuiden van het land.

Handig
Daarom is deze reisgids vooral voor hen die het zuiden van Oman willen verkennen een handige bron van informatie. Maar niet alleen voor hen want ‘The DNA of Salalah, Dhofar’ opent een wijd venster op gans Oman, op een land dat in menig opzicht aangenaam verrast.
Deze nieuwe uitgave is in gedrukte versie en als e-book beschikbaar. Info: www.bola-editions.be, www.amazon.com/DNA-SALALAH-DHOFAR-ebook, www.bluedawnmedias.com.

Meer informatie over Oman: www.visitoman.be of via 050-61 51 01

Wat denk jij ervan?

  1. Dit boek kan je verkrijgen via Bola Editions.
    Info via info@bola-editions.be, www.bola-editions.be

    BeantwoordenVerwijderen