Nieuwe wandelgids Antwerpen


Begin 2012 verscheen in de serie Odyssee Reisgidsen de gids Wandelen in Antwerpen. Vijf wandelingen door ’t Stad, geschreven door Hanna de Heus. In Antwerpen is van alles te doen. De meeste toeristen komen er om te winkelen en heerlijke bonbons te kopen. Dat kan er te kust en te keur maar de grootste winkelstraat, de Meir, komt in deze gids niet aan bod. De reden dat deze straat hier niet wordt beschreven, is dat iedereen hem wel kan vinden.

Wandelen
Wat je wel in deze gids aantreft, zijn wandeltochten die je naar buurten net buiten het centrum leiden. Al deze buurten hebben een eigen sfeer. Je komt door een mooie groene art nouveauwijk, je struint door de havenwijk, je bezoekt het museumkwartier en je komt ook in onbekendere buurten waarin volop geleefd wordt en waar je de sfeer van de stad veel beter opsnuift dan de gemiddelde toerist. De wandelroute door Het Zuid is de ultieme route voor shopaholics en kunstliefhebbers. Je treft er leuke winkeltjes aan – veel tweedehands ook - die Antwerpen zo anders maken en die je het gevoel geven in het buitenland te zijn. Alle wandelingen worden afgesloten met ‘Horeca onderweg’ waarin bijzondere, trendy en typische Antwerpse cafés, bars en restaurants worden genoemd.

Anna de Heus
Auteur Hanna de Heus (1964) studeerde kunstgeschiedenis in Amsterdam. Ze is werkzaam als literair recensent en als vertaler Engels-Nederlands. Tevens schreef ze de romans Erzsebet en Dier voor ons Plezier en samen met haar partner Het Anti-Kindboek. Een aantal maanden per jaar woont ze in Antwerpen. De gids is zowel als PDF als paperback verkrijgbaar.
De volledige PDF-gids telt 66 pagina’s en kost € 8,10. De wandelingen zijn ook afzonderlijk of in combinatie te bestellen.
De paperback telt 77 pagina’s en kost € 16,50. Te koop via Odyssee Reisgidsen of in de reisboekhandel. ISBN 978-94-6123-007

Wat denk jij ervan?