20 x Groothertogdom Luxemburg


Het Groothertogdom Luxemburg: zo dichtbij en toch zo onbekend en anders. Een klein land met een duizend jaar oude geschiedenis, met schitterende natuurgebieden en een levendige hoofdstad. Genoeg redenen om Luxemburg te (her)ontdekken.
Erwin De Decker publiceerde een nieuwe gids over Luxemburg waarin je een selectie van de leukste hotels en adressen aantreft en waar je van de Luxemburgse gastronomie proeft. In tien hoofdstukken reis je door dwars door het land en steek je regelmatig de grens over met de buurlanden. Eindelijk een volledige gids over het Groothertogdom Luxemburg, voor een actieve of een luie dichtbijvakantie.

Passie
Erwin De Decker stelde deze gids niet alleen samen voor natuurliefhebbers maar hij deelt ook zijn passie voor de Luxemburgse cultuur en geschiedenis.
’20 x Genieten en logeren’ in het Groothertogdom Luxemburg is de zestiende reisgids in de reeks ’20 x Genieten’, uitgegeven door Lannoo.
Deze gidsen bevatten alle nodige info om een regio dichtbij te ontdekken. Heerlijk logeren in een charmehotel of een gezellige BenB en één of meerdere dagen op verkenning in de omgeving. Dat zijn de ingrediënten van deze sfeervolle reeks.
De gidsen laten de lezer samen met een kenner je favoriete dichtbijbestemming verkennen. In de gidsen herontdek je bekende plekken vanuit een originele invalshoek en vind je verborgen parels op je weg. Met de zorgvuldige selectie van hotels en restaurants kun je samen volop genieten van de favoriete bestemming.

Nieuw
Naast de bestaande regiogidsen lanceert uitgeverij Lannoo in 2012 stadsgidsen in deze reeks, waarin Belgische steden aan bod komen. De gidsen bevatten een uitneembare overzichtskaart waarmee je je makkelijker kan situeren in de ruimere omgeving.
Dankzij de handige indeling van de gidsen kun je snel en gemakkelijk een keuze maken van de bestemming die je tijdens een weekend wil verkennen.
Per hoofdstuk komen aan bod: de belangrijkste bezienswaardigheden per subregio/thema, twee hotels in verschillende prijsklassen, verschillende restaurants voor elk budget en voor elke stemming, interessante historische, culinaire of culturele weetjes en anekdotes.
In het register achteraan worden de belangrijkste plaatsnamen en bezienswaardigheden opgenomen, zodat je gemakkelijk en snel kunt navigeren binnen de gids.
Op een uitneembare overzichtskaart worden alle logies aangeduid en krijg je een zicht op de belangrijke bezienswaardigheden. Met het handige plaatsnamenregister en een index van de POI’s in de gids kun je meteen je eigen route gaan uitstippelen.

‘20x Groothertogdom Luxemburg’ is net als de overige ’20 x’-gidsen uitgegeven bij Lannoo in Tielt. De gids is in de boekhandel te koop. Hij kost 15,99 euro.
www.lannoo.com


Wat denk jij ervan?